9 Eylül 2021 Perşembe

Günün karesine efsane yorum: Faiz-enflasyon-dipçik ilişkisi

Taliban’ın açıkladığı kabine sonrası merkez bankasının başına getirildiği iddia edilen Hacı Muhammed İdris’in sosyal medyaya yansıyan fotoğrafı günün karesi oldu. Fotoğrafa gelen yorumlarda İdris’in yüksek faize dipçikle müdahale edebileceği esprileri yapıldı.

BOLD – Taliban, iktidarı ele geçirdiği Afganistan’ın geçici hükümetini açıkladı ve ülkenin bir ‘İslam Emirliği’ olduğunu ilan etti. Daha önce kapsayıcı bir hükumet kurulacağını açıklayan Taliban’ın kabinesindeki isimlerin tamamı örgüt yöneticilerinden oluştu. Başbakan ve İçişleri Bakanı ise ABD’nin arananlar listesinde. İçişleri Bakanlığı’na ABD’nin terör örgütü olarak tanımladığı Haqqani grubunun kurucusunun oğlu Sirajuddin Haqqani. ABD Dışişleri Bakanlığı, ‘durumu not ettiğini’ ifade etti.

AFGANİSTAN MERKEZ BANKASI BAŞKANI

Hacı Muhammed İdris ise cihatçı Taliban tarafından Merkez Bankası Başkanlığı’na getirilmişti. İdris’e ait olduğu öne sürülen görüntü sosyal medyada gündem oldu.

Afganistan Merkez Bankası başkanlığına atanan Hacı Muhammed İdris’in dizüstü bilgisayar karşısında otururken masasındaki ağır otomatik silah ile poz verdiği görüldü.

Görüntüler, India Today haber kanalında da yer aldı. Hiçbir deneyimi ve resmi eğitimi olmamasına rağmen, Afganistan Merkez Bankasını yönetmek için Hacı Muhammed İdris seçilmesi tartışma konusu oldu.

FAİZE DİPÇİK DARBESİ

Öte yandan BirGün gazetesi ekonomi yazarı Hayri Kozanoğlu’nun İdris hakkındaki yorumu büyük beğeni topladı. Türk basının Merkez Bankası haberlerinde kullandığı söylemlere atıfta bulunan Kozanoğlu, “Yok merkez bankası başkanı faiz silahını çekti, yok rezervler azaldı merkezin cephanesi tükendi… Bırakın bu metaforları ;işte silah, işte cephane, işte merkez bankası başkanı!” dedi. Kozanoğlu’nun paylaşımına, İdris’in yüksek faize dipçikle müdahale edebileceği yorumları geldi.

Taliban geçici kabinesini açıkladı: Kapsayıcılıktan uzak, ikisi ABD’nin arananlar listesinde

Günün karesine efsane yorum: Faiz-enflasyon-dipçik ilişkisi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder