6 Eylül 2021 Pazartesi

Yerli ve millilikte U dönüşü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, 25 senedir aynı olan metro tabelalarını ‘U’ olarak değiştirmesi tepkilere neden oldu. Değişikliği sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Karaismailoğlu, yerli ve milli tartışmalarının fitilini ateşledi.

BOLD – AKP’nin en çok kullandığı söylemlerden olan “yerli ve milli” söylemi iktidarın icraatlarıyla çoğu zaman çelişiyor. Bunun son örneği Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın İstanbul’da yaptığı metroların tabelalarında kendini gösterdi. Yaklaşık 25 yıldır ‘M’ olan metro tabelaları ‘U’ olarak değiştirildi. Bakan Adil Karaismailoğlu, değişikliği sosyal medya hesabından “İstanbul’da metronun yeni simgesi! I love U” ifadeleriyle duyurdu.

Metro tabelasının altına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ibaresi de yerleştirildi.

U-BAHN’IN U’SU MU

Karaismailoğlu’nun paylaşımına takipçilerinde çoğu tepki içerikli yorum geldi. Bakanlığın icraatını eleştiren Recep Aydın adlı sosyal medya kullanıcısı, “Saçmalık, İstanbul’a eş başkanlık gibi bir şey olmuş. Ulaştırma bakanlığı niye İstanbul’a metro yapıyor, size ne? Ayrıca U nedir uzay istasyonu falan mı?” ifadelerini kullandı. Bellatrix adlı kullanıcı da tepkisini şu şekilde dile getirdi: “Underground’un U’su herhalde ya da Alman işi, U-bahn’ın? Metro’nun M’sini niye beğenmediniz, fazla yerli ve milli mi geldi?

DEĞİŞİKLİĞİN SEBEBİ İMAMOĞLU MU?

Karaismailoğlu’nun paylaşımını alıntılayan kamuoyu araştırmacısı Kemal Özkiraz metrolardaki simge değişikliğini “Tüm dünyanın kullandığı simgeyi ‘sırf İBB yapmadı biz yaptık’ demek için değiştirme ezikliği” diyerek eleştirdi.

Uygurların emeğini sömürdüğü iddiasıyla Almanya’da Lidl ve Aldi’ye dava: Türkiye’de durum ne?

Yerli ve millilikte U dönüşü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder