6 Eylül 2021 Pazartesi

Erdoğan’ın ‘Daha adil bir dünya mümkün’ kitabını ti’ye aldılar: Daha kendi ülkesinde…

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından Erdoğan’ın son kitabını “Daha adil bir dünya için dur durak demeden çalışan liderin kaleminden” notuyla paylaştı. Kalın’ın paylaşımına takipçilerinden tepki dolu yorumlar geldi. Vatandaşlar, son kitabıyla dünyaya adalet dağıtan Erdoğan’ı kendi ülkesinde bile adaleti sağlayamamakla eleştirdi.

BOLD – İbrahim Kalın sosyal medya hesabından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaleme aldığı ‘Daha adil bir dünya mümkün’ kitabını tanıttı. Kalın paylaşımında şu ifadeleri kullandı, “Daha adil bir dünya için dur durak demeden çalışan liderin kaleminden…”

AKP ve Erdoğan’ın en çok eleştirildiği konuların başında ‘adalet’ geliyor. Ülkede adaletin iktidar tarafından katledildiğini söyleyen Ana Muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a gerçekleştirdiği ‘Adalet Yürüyüşü’ ile hükumeti protesto etti.  Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü geniş kitlelerce takdir topladı.

Adalet kavramının Türkiye’de tartışıldığı bir ortamda Erdoğan’ın kitabıyla dünyaya adalet dağıtması sosyal medyanın diline düştü.

ADİL ÜLKE OLMAK GEREKMEZ Mİ?

Kalın’ın takipçilerinden kitaba ilginç tepkiler geldi. Yapılan çoğu yorumda kitabın adına gönderme yapıldı. Türkiye’deki adalet sistemindeki aksaklıklara dikkat çeken Cengiz adlı kullanıcı, “Bence bırakınız dünyayı, kendi ülkemizde adaleti sağlayabildik mi? Bina yapmak ile adalet tecelli eder mi? Adil bir dünya için adil bir ülke olmak gerekmez mi? Oysa Socrates çok net söylemiş: ‘Bir ülkede adalet ve sağlık binaları çok büyükse o toplum bozulmuş demektir'” diyerek tepkisini dile getirdi.

Selmer adlı kullanıcının da kitap hakkındaki yorumları şöyle: “Daha adil derken şu andaki baskılı rejimimi kastediyorsun bu mu adil düzen? Alkış size İbrahim Kalın bey.”

KEŞKE ADALETİ ORTADAN KALDIRMASAYDINIZ

Yargıdaki çifte standarda dikkat çeken Hasan Alökmen adlı kullanıcı, “Keşke, cumhurbaşkanı olduğu ülkeye de adalet dağıtabilseydi. Adalet dağıtmak yerine adalet kavramını ortadan kaldırmasaydı. Merak ediyorum İbrahim bey, hiç Türkiye’nin halini düşündünüz mü? Sırf MHP’li diye tecavüzcülerin korunduğu bir ülkeden bahsediyoruz” yorumunu paylaştı.

Ali Arslan Yerlikaya adlı kullanıcı ise kitabı tanıtan İbrahim Kalın’a, “Bırakın dünyayı Türkiye’de adil bir düzen var mı?” diye sordu.

Yerli ve millilikte U dönüşü

Erdoğan’ın ‘Daha adil bir dünya mümkün’ kitabını ti’ye aldılar: Daha kendi ülkesinde… yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder