6 Eylül 2021 Pazartesi

Yeni eğitim-öğretim yılı bakanlıktan öğretmenlere hapis tehdidiyle başladı

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre ara verilen yüz yüze eğitim bugün başladı. Eğitim Bakanlığı, valiliklere genelge gönderdi. Test ve aşı talimatlarına uymayan öğretmenler, 1 yıla kadar hapis cezasıyla tehdit edildi. 

BOLD – Pandemi nedeniyle kapalı olan okullar, uzun bir sürenin ardından bugün kapılarını öğrencilere açtı ve yüz yüze eğitime başladı. Salgın nedeniyle öğretmenler başta olmak üzere eğitim personellerine bakanlık tarafından yükümlülük getirildi. Aşı yaptırmayanlar haftada iki gün test yaptıracaklar. Karşı gelenlere ise 1 yıla kadar hapis cezası tehdidi yapıldı.

HAFTADA İKİ KEZ TEST YAPTIRACAKLAR

Bakanlığın koronavirüs genelgesi sonrası illerde hıfzıssıhha kurulları da kararlar aldı. Konya İl Hıfzıssıhha Kurulu da aldığı kararda öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları ve öğrenci servisi personelinin aşı süreçlerini tamamlanmış olması, aşı olmayanların ise haftada iki kez PCR testi ile taranmalarının yapılacağı vurgulandı. Kararda test sonuçlarının okul idaresi tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulması istendi.

UYMAYANLAR HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILACAK

Sürecin HES uygulaması üzerinden kontrol edileceği vurgulanan kararda, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması talep edildi. Kararda ayrıca kararlara uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildiği vurgulandı.

TCK 195. MADDE 1 YIL HAPİS ÖNGÖRÜYOR

İl Hıfzıssıhha kurullarının atıfta bulunduğu TCK 195. madde ‘Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma Suçu’nu kapsıyor. 195. Madde şu şekilde: “Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Akar’ın Yüksek Askeri Şura’da Avrasyacı subaylara taviz vermesinin perde arkası

 

Yeni eğitim-öğretim yılı bakanlıktan öğretmenlere hapis tehdidiyle başladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder