9 Eylül 2021 Perşembe

AKP’lilerin ‘kıyak’ yarışı: İhaleleri birbirlerine veriyorlar

Yakınlara verilen milyonluk ihalelerle gündemden düşmeyen AKP’li belediyelerdeki yolsuzluk ve usulsüzlük haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak AKP’li Artuklu Belediyesi, 21 milyonluk ihaleyi AKP’li Midyat Belediyesi Başkanı Veysi Şahin’in kurduğu firmaya verdiği ortaya çıktı. 

BOLD ANALİZ Mardin’de AKP yönetiminde olan Artuklu İlçe Belediyesi, “muhtelif yolların yapımı” başlığı altında yaptığı 21 milyon liralık ihaleyi yine AKP yönetiminde olan Midyat Belediyesi Başkanı’nın aile firmasına verdi.

7 FİRMA TEKLİF VERDİ, İHALE BAŞKANIN ŞİRKETİNDE KALDI

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre şubat ayında gerçekleştirilen ihaleye 7 firma teklif verdi. Ancak firmalardan biri “eksik evrak” gerekçesiyle elendi. İhale, teklifleri değerlendirilen 6 firma arasında en düşük fiyatı verdiği ileri sürülerek Şahinler İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne verildi. Ankara merkezli firmanın kurucusunun AKP’li Midyat Belediyesi Başkanı Veysi Şahin’in olması dikkat çekti.

Veysi Şahin

BAŞKAN ŞİRKETİ AĞABEYİ İLE KURDU

Ticaret Sicil Gazetesi’ndeki kayıtlara göre, 1984 yılında Ankara merkezli kurulan şirket, Mardin Midyat’ta faaliyet gösteriyor. Firma, Midyat Belediyesi Başkanı olan Veysi Şahin, ağabeyi Şehmuz Şahin ile yakını olan Mehmet Nuri Üstün tarafından kuruldu. 2009 yılına gelindiğinde ise Veysi Şahin ve Mehmet Nuri Üstün’ün isminin görülmediği firma ortakları, Şehmuz Şahin, Ziver Şahin ve Abidin Şahin olarak devam etti.

İHALEYİ AKP’Lİ BAŞKANIN YEĞENİ ALDI

İstanbul’da yapılan bir ihaleyi de belediye başkanının yeğeni aldı. AKP’li Bahçelievler Belediyesi’nin 2.5 milyonluk beton parke taşı alımı ihalesini AKP Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir’in yeğenlerinin sahibi olduğu şirketin aldığı ortaya çıktı. Şirket AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nden de milyonluk ihale almıştı. Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre ihaleyi alan AS-TON Yapı Elemanları Anonim Şirketi’nin sahipleri AKP Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir’in yeğenleri Ömer Kandemir ve Mehmet Kandemir.

ANNESİNE VE OĞLUNA İHALE VERDİ

AKP’li Tufanbeyli Belediyesi İhale Komisyonu Başkanı, annesine, oğluna ve oğlunun şirketine 34 ihalede 2,5 milyon TL tutarında ihale ve iş verdi. Belediye araçları satıldı, satılan araçlar satıldığı kişiden tekrardan kiralandı. Konu TBMM gündemine gelmesinin ardından yargıya taşındı.

AKP İL YÖNETİCİSİNİN ŞİRKETİNE BELEDİYELERDEN MİLYONLUK İHALE

AKP’nin eski İstanbul il yöneticisi Erkan Gül’ün büyük ortağı olduğu Asist Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Haberleşme firması, AKP’li belediyelerden geçen yıl 1 milyon 158 bin liralık ihale aldı. Sözcü’den Özlem Güvemli’ni haberine göre Erkan Gül, Ümraniye ile 260 bin, Üsküdar ile 195 bin, Eyüpsultan ile 180 bin, Zeytinburnu ile 300 bin ve Esenler Belediyesi ile 223 bin liralık ihale bedeliyle sözleşme imzaladı.

ONLİNE FESTİVALE 213 BİN LİRA

AKP’li belediyelerden aldığı ihalelerle dikkat çeken A-Z Reklam Basım Organizasyon ve Turizm Şirketi yine gündemde. 10 yıl içinde 66 ihale alan şirketin ihalelerin toplam bedeli 54 milyon 443 TL’yi aştı. AKP’li Zeytinburnu Belediyesi’nin 5 Haziran’da düzenlediği Online Tıp Festivali için yapılan ihaleyi 213 bin 350 TL ile almasıyla gündeme gelen A-Z Reklam Basım Organizasyon ve Turizm Şirketi’nin ortağı olan AKP İstanbul İl delegesi Fatih Bolcan, 66’ncı ihalesini Fatih Belediyesi’nden aldı. BirGün’den Dilara Şimşek’in haberine göre 2014 seçimlerinde AKP’den Başakşehir Belediye Başkanlığına aday adayı da olan Bolcan’ın şirketi, Fatih ilçesindeki kültürel mirası tespit edecek.

15 yaşından küçük askeri öğrencilere gözaltı TCK ve Anayasa’ya aykırı

 

AKP’lilerin ‘kıyak’ yarışı: İhaleleri birbirlerine veriyorlar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder