8 Eylül 2021 Çarşamba

Endonezya’da cezaevinde can pazarı: 41 mahkum öldü

Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya’da, başkent Cakarta’nın dışındaki Tangerang Hapishanesinde çıkan yangında 41 mahkumun yaşamını yitirdiği bildirildi.

BOLD – Endonezya’da kapasitenin üzerinde mahkumun tutulduğu bir cezaevinde yangın çıktı. Yangında 41 mahkum hayatını kaybetti, sekizi ağır olmak üzere çok sayıda kişi de yaralandı.

Endonezya Hukuk ve İnsan Hakları Bakanlığı Cezaevleri Dairesi Sözcüsü Rika Apriant, yaptığı açıklamada, hapishanede uyuşturucu suçlarından hüküm giymiş mahkumların kaldığı C Blok’ta başlayan yangında 39 mahkumun da yaralandığını belirtti.

Yerel saatle gece 01.00 ile 02.00 arasında çıkan yangın tamamıyla söndürülürken hapishaneyi kontrol altına almak üzere yüzlerce asker ve polis bölgeye sevk edildi.

Cezaevi personeli hızla binayı terk etti, aşırı kalabalık tahliye çabalarını zorlaştırdı. Yangında yaşamlarını yitiren mahkumların bazıları ise koğuş ve hücrelerinde kilitli kaldı.

Bazı mahkumların cesetlerinin tanımlanamayacak kadar kötü durumda olduğu açıklandı. Hayatını kaybeden mahkumlardan birinin Portekiz, diğerinin Güney Afrika vatandaşı olduğu duyuruldu.

Endonezya’da kapasitesinin üzerinde mahkumun tutulduğu hapishanelerde sıkça isyanlar ve firar olayları yaşanıyor. Endonezya hükümetinin Eylül ayı verilerine göre, 600 kişi kapasiteli cezaevinde 2 binden fazla mahkum bulunuyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yetkililer, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

İlk belirlemelere göre yangının elektrik arızası nedeniyle çıktığı bildiriliyor. 1972’de inşa edilen cezaevinin elektrik kablolarının o tarihten bu yana yenilenmediği ortaya çıktı.

Cezaevinde 40 kişinin kalabileceği şekilde inşa edilen koğuşların bazılarında 100’den fazla mahkumun kaldığı belirlendi.

Yangın sırasında cezaevinde sadece 15 güvenlik görevlisinin bulunduğu bildirildi.

Filistinli 6 tutsak İsrail’in en yüksek güvenlikli hapishanesinden kaçtı

Endonezya’da cezaevinde can pazarı: 41 mahkum öldü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder