1 Şubat 2019 Cuma

5.5 aylık hamileyken tutuklanan Şeyma Tekin doğum yaptı

Erzurum’da hamile olduğu halde cezaevinde tutulan Şeyma Tekin bugün doğum yaptı. Yanına refakatçi alınmayan tutuklu kadın için tahliye haberi de çıkmadı.

Doğum yaptığı hastaneden soğuk ve sağlıksız ortamdaki cezaevine dönecek olan Tekin için yakınları ve siyasetçiler tutuksuz yargılanması çağrısı yaptı. HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları aktivisti Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adalet Bakanlığı’nı etiketleyerek “Bu insafsızlık 2019 Türkiye’sinde yaşanıyor. Lohusa anneleri bebekleriyle cezaevinde tutan hukuksuz anlayış!” diyerek şöyle seslendi:

“Erzurum’da hamile tutuklu Şeyma Tekin bugün doğum yapmış nihayet. Yanında ne refakatçisi var ne de tahliye haberi! Soğuk cezaevi koğuşuna bebeğiyle dönecek Bu insafsızlık 2019 Türkiye’sinde yaşanıyor. Lohusa anneleri bebekleriyle cezaevinde tutan hukuksuz anlayış!”

Şeyma Tekin Erzurum’un Uzundere ilçesinde henüz 5.5 aylık hamileyken ByLock kullandığı iddiasıyla gözaltına alındı. Tutuklanıp cezaevine gönderilince eşi tarafından yaptığı turizm işleri zarar görmesin diye boşanma işlemleri gerçekleştirildi.

Doktorların “Seni bu halde nasıl cezaevinde tutuyorlar” dediği Şeyma Tekin bugün hastanede refakatçisi olmadan yalnız başına doğum yaptı. Yakınları, sivil toplum kuruluşları ve siyasetçiler genç kadının bebeği ile birlikte tekrar cezaevine dönmemesi için çağrı yaptı.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder