1 Şubat 2019 Cuma

Nöbetçi noter sistemi geliyor

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ikinci el araç alım satımı yapmak isteyenler için, hafta sonları nöbetçi noter uygulaması getirileceğini ifade etti. 

BOLD – Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, nöbetçi noterlik sistemi geleceğini açıkladı.

İkinci el otomotiv sektörünün talepleri arasında nöbetçi noterler her zaman en üst sıralarda oldu. Otomotiv alım-satım işlemlerinin gerçekleştirilmesi, yasal olarak noter onayıyla yapılıyor. Yasa dahilinde plaka değişikliği ve ruhsat işlemleri için de bu noterlere başvurulacak.

OTO GALERİLER KARARDAN MEMNUN

İkinci el oto galerisi işletenler, araç almak ve satmak isteyenler genel olarak karardan memnun. Özellikle büyük şehirlerde galeri işletenler, şehir dışından gelen müşterileriyle daha kolay ticaret yapma imkanı bulacak.

Hayatı kolaylaştıran işlemleri geliştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Adalet Bakanı Bakan Gül, “Vatandaşlarımız Cumartesi notere gidebilecek, Pazar notere gidebilecek. Nöbetçi eczane gibi nöbetçi noterlikte işlemini yapacak, tespitini yapacak, vekaletini verecek, sözleşmesini yapacak. Ticari, ekonomik, bireysel hayatta, araç alacak, satacak, ev alacak.”ifadesini kullandı.

YENİ UYGULAMALAR DA YOLDA

Yakın zamanda nöbetçi noterlik uygulamasına benzer yenilikler getireceklerini de kaydeden Bakan Gül, şöyle devam etti:

“Yargının güçlenmesini sağlayacak, hakim savcılarımızın teminatını, bağımsızlığını, tarafsızlığını, avukatlarımızın savunma hakkını daha da güçlendirecek, vatandaşlarımızın hak arama yollarını daha da artıracak, hızlandıracak, adalete erişimi daha da güçlendirecek, yargıya güveni artıracak hedeflerimizi kamuoyuyla yakın zamanda paylaşacağız.”

“Noter huzurunda çekiliyor” denilen Milli Piyango’nun noteri meçhul!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder