2 Şubat 2019 Cumartesi

İçişleri Bakanı Soylu yine HDP milletvekillerini tehdit etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerini tehdit etti. HDP’li vekillerin hayatını kaybeden PKK’lıların cenazelerine gittiklerini belirterek, “Hadi gitsinler de görelim bakalım.” dedi. Soylu, açlık grevindeki Leyla Güven için ise sözde milletvekili ifadesini kullandı.

BOLD- İstanbul’da Ihlamur Kasrı’nda muhtarlarla bir araya gelen Soylu, “Teröristleri öldürüyoruz, cenazelerine gitmeye çalışıyor milletvekilleri. Hadi gitsinler de görelim bakalım, hadi gitsinler.” dedi.

ONLAR ESKİ ZAMANLARDAYDI

Soylu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in Diyarbakır’da evinin önünde destek için bir araya gelinmesiyle ilgili, “Onun (Öcalan) için açlık grevi de yapan güya sözde eski bir milletvekilinin evine gidip onunla beraber nöbet tutmaya çalışıyorlar. Onlar eski zamanlardaydı.” yorumunda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tehdit dilini ilk kez kullanmıyor. Soylu daha önce de defalarca HDP’ye, Hizmet Hareketi’ne ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yönelik tehdit içeren sözler sarf etmişti.

PERVİN BULDAN’A TEHDİT TELEFONU

Soylu, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ı arayarak, “Sizi artık yaşatmayacağız, size yaşam hakkı yok. Sizi CHP bile kurtaramayacak, o köyde taş taş üstünde bırakmayacağım.” diye tehdit etmişti. HDP, Soylu’ya, “Herkes haddini bilecek.” cevabını vermişti.

HDP’Lİ VEKİLE ‘SEN GÖRÜRSÜN’ TEHDİDİ

Bakan Soylu ayrıca, İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde, HDP’li Ebru Günay’ı, “Provokatörsün, sen görürsün.” diyerek tehdit etmişti.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Soylu’ya, “Fezleke görüyoruz, cezaevi görüyoruz. Başka ne göreceğiz suikast mi? Bizim bir korkumuz yok!” diye cevap vermişti.

CHP İL BAŞKANLARINI ŞEHİT CENAZESİNE ALMAYIN TALİMATI

Süleyman Soylu, müsteşarı aracılığıyla valilere “CHP il başkanlarını şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin.” talimatı vermesi de sert tartışmalara sebep olmuştu. CHP, Soylu’yu istifaya çağırarak, “Hadsiz tutumları ile ateşle oynuyor.” açıklaması yapmıştı.

10 BİN LİRA TAZMİNATA MAHKUM OLDU

Ankara 21’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu, CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak sarf ettiği, “edepsiz, çirkef, sahtekar, düzenbaz, yalancı, şerefsiz, alçak.” sözleri gerekçesiyle 10 bin lira manevi tazminat ödemeye hükmetmişti.

Gülten Kışanak’a 14 yıl 3 ay hapis cezası

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder