2 Şubat 2019 Cumartesi

“Hangi göstergelermiş onlar biz de bilelim”

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın’ın “Öncü göstergeler baharın gelmekte olduğunu müjdeliyor.” sözleri sosyal medyada alay konusu oldu. Ekonomistler, “Hangi göstergelermiş onlar biz de bilelim.” diye sordu.

BOLD- Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, “Makro göstergelerde güçlü bir dengelenme var. Öncü göstergeler de baharın gelmekte olduğunu müjdeliyor.” dedi.

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, Reel Sektör ile Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme 13’üncü Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, piyasaların sakinleştiğini, her şeyin beklentiler doğrultusunda olduğunu söyledi.

Faiz oranlarının düştüğüne, döviz kurunun daha stabil seyrettiğine işaret eden Aydın, makro dengelerde güçlü dengelenme olduğunu söyledi.

Aydın, “Öncü göstergeler de baharın gelmekte olduğunu müjdeliyor. Reel sektör ve onu desteklemek için bankacılık sektörü baharın ivedice gelmesi için dün olduğu gibi bugün ve yarın da üzerine düşeni yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

KREDİ KÜÇÜLMESİNE ŞİİRSEL MAKYAJ

Hüseyin Aydın’ın sektörün en önemli temsilcisi olarak sarf ettiği ancak finans ve ekonomi literatüründe hiç yeri olmayan ifadeleri, sosyal medyada alay konusu oldu. Ekonomistlerden de sert eleştiriler aldı.

Ekonomist Uğur Gürses, Ankara’nın hayran olunası bir terminoloji üretme kabiliyeti olduğunu belirterek, “Ekonomideki sert çakılmaya ‘güçlü bir dengelenme’ denilmesi kayda değer. Bir de kredi küçülmesi yaşanırken şiirsel biçimde bahardan bahsedilmesi.” yorumunu yaptı.

MART KAPIDAN BAKTIRIR, KAZMA KÜREK YAKTIRIR

TÜSİAD Başekonomisti Doç. Dr. Zümrüt İmamoğlu ise Aydın’ın sözlerine, geçen yılın verilerini hatırlatarak cevap verdi. İmamoğlu, “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır. Dolar düştü diye bahar geldi sananlara hatırlatalım, geçen yıl bu zamanlar kur 3,70’lerdeydi. Borsa ise 120 binde.” diye yazdı.

HANGİ ÖNCÜ GÖSTERGELERMİŞ ONLAR?

Ekonomist Özlem Derici Şengül ise “Hakikaten hangi öncü göstergelermiş acaba onlar? Biz hepsini takip ediyoruz, ama atladığımız varsa onları da alalım listeye.” diye sordu.

BAHARI BEKLEYEN KUMRULAR GİBİ

Aydınlık gazetesi ekonomi müdürü Recep Erçin ise Aydın’ın sözlerini iktibas ederek, “Baharı Bekleyen kumrular gibi maşallah.” ifadesini kullandı.

Ekonomist Atilla Yeşilada ise Aydın’ın sözüne karşılık, “Hangi ülke bu, oraya yerleşeyim.” cevabını verdi.

DAHA ÖNCE DE FENERBAHÇE’Yİ KÜME DÜŞÜRMÜŞTÜ!

Hüseyin Aydın, ilginç çıkışları ve gaflarıyla da sık sık gündeme gelen bir isim.

Aydın son olarak bir toplantıda, Limak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe’nin eski yöneticisi Nihat Özdemir’e hitaben, “İnşallah Fenerbahçe’yi küme düşüreceğiz.” gafıyla kamuoyunun gündemine gelmiş ve Fenerbahçe taraftarından büyük tepki almıştı.

Dost ortamında yaptığı Fenerbahçe şakası başına dert açtı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder