2 Şubat 2019 Cumartesi

Çamlıca Cami’nin müteahhidi Hedef Yapı iflas etti

Aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiği Çamlıca Camii’nin de bulunduğu dev projelere imza atan Hedef Yapı iflas etti. Şirket 3 ay önce mali darboğazı aşamadığı gerekçesiyle konkordato müracaatında bulunmuştu.

BOLD- Üç ay önce konkordato talebinde bulunan ve İstanbul Anadolu 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2018/1179 sayılı kararıyla üç aylık geçici mühlet verilen Hedef Yapı’nın iflasına karar verildi.

Anadolu 1’nci Asliye Ticaret Mahkemesi’nin verdiği iflas kararı, Anadolu 3’üncü İcra Dairesi tarafından ilan edildi.

DEV PROJELERİN MÜTEAHHİDİ

Hedef Yapı, 23 Eylül 1997 tarihinde 500 bin TL sermaye ile Fatih Kalpakçı, Tunis Kalpakçı ve Erkan Özdemir ortaklığında kurulmuştu.

Şirket, Çamlıca Camii inşaatı, İstanbul Atatürk Havalimanı, Dünya Ticaret Merkezi, Bakü Tiflis Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı, Susesi Otel ve Kongre Merkezi, Adana Hilton, Akasya AVM ve Sabancı Üniversitesi inşaatlarında yer almıştı.  Şirket Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Libya’da da projeler gerçekleştirdi.

OKÇULAR TEKKESİ’Nİ DE YAPMIŞTI

Hedef Yapı, halen Bilal Erdoğan’ın himayesinde faaliyet gösteren İstanbul Okçular Tekkesi’nin de inşaatını gerçekleştirmişti. Şirket ayrıca yurt dışında farklı ülkelerde 20 büyük inşat projesini de hayata geçirmişti.

Konkordato da kurtaramadı, 57 yıllık Pamukkale iflas etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder