2 Şubat 2019 Cumartesi

Karamollaoğlu’ndan Tunç Soyer tartışmasına Ebu Cehilli örnek

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı Tunç Soyer’e 12 Eylül 1980 döneminin askeri savcısı olan babası üzerinden yöneltilen eleştirilerin doğru olmadığını söyledi.

Karamollaoğlu, “Geçmişe giderek hayatta olmayan insanlar üzerinden bugünkü insanları tenkit etmek, itham etmek çok büyük bir hatadır.” dedi.

Karamollaoğlu, “Peygamber Efendimizin en yakın arkadaşlarından bir kısmının babaları, dedeleri inkârcıydı. Ebu Cehil meşhurdur; fakat Ebu Cehil’in oğlu Müslüman oldu. ‘Senin baban böyleydi’ diyebilir miyiz? Denmez.” ifadelerini kullandı.

SİYASİ RANT İÇİN GEÇMİŞE ATIF YAPILIYOR

Karamollaoğlu, “Bugün bir insanı, babasının yapmış olduğu bir hatadan dolayı itham etmenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Herkes kendisi sorumludur yaptıklarından, yapmadıklarından, hatalarından dolayı. Bu husus maalesef iktidar partisi tarafından hep göz ardı ediliyor.” dedi.

AKP TEK PARTİLİ SİSTEMİN SAVUNUCUSU OLDU

Türkiye’nin 1950’den sonra çok partili sisteme döndüğünü, ancak bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) 1950 öncesi tek partili sistemin savunucusu haline geldiğini ileri süren Karamollaoğlu, şunları söyledi: “Bunu neyle izah edeceğiz? Bu yaklaşımları yaparken biraz insaflı olmak icap eder. Çünkü insanlar da değişir, kanaatlerini değiştirebilirler. Bugün yanlış yapan, yarın doğru yapabilir. Bugün doğru şeyleri söyleyen, yarın yanlış da yapabilir.”

“YEREL SEÇİMDE BARAJ OLMADIĞI İÇİN İTTİFAK YAPMADIK”

Karamollaoğlu, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde yüzde 10 barajından dolayı ittifaka girdiklerini; ancak yerel seçimlerde ittifakta yer almaya gerek duymadıklarını söyledi.

Karamollaoğlu, “Siyasette her zaman söyledik, ‘iki kere iki dört etmiyor, bazen üç, bazen beş ediyor. Çünkü toplumun ittifaklara olan yaklaşımı farklı. Çünkü toplum farklı algılıyor.” diye konuştu.

“İL VE İLÇELERDE DİRSEK TEMASINDA MAHSUR YOK”

Karamollaoğlu, “Ama illerde, ilçelerde, oradaki arkadaşlarımızın dirsek temasında bulunmasında bir mahsur görmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KÖTÜ SÖZ SAHİBİNE AİTTİR”

Karamollaoğlu, Cumhur İttifakının karşısında olan siyasi partilere ‘İllet İttifakı’, ‘Zillet İttifakı’ benzetmelerini doğru bulmadığını söyeldi.

Saadet lider şöyle devam etti: “Bu konularda sadece ‘kötü söz sahibine aittir’ diyorum. Bunun da üzerinde durmuyorum; ama ülke yönünden üzülüyorum. Çünkü bu kutuplaşmaya neden oluyor. İnsanlar birbirlerine karşı düşman gözüyle bakmaya başlıyor, hor görerek yaklaşıyor. Halbuki iktidarın ve ona destek verenlerin ülkede barışı, huzuru, kardeşliği sağlamak en önemli görevleridir. Bunu ihmal etmemeleri icap eder.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder