2 Şubat 2019 Cumartesi

Mehmet Ocaktan: AKP’nin 2002 manifestosunu şimdi yayımlasak hainlikle suçlanırız

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AKP) bir dönem Bursa milletvekili olarak siyaset yapan gazeteci Mehmet Ocaktan, AKP kadrolarında liyakatsizliğin had safhada olduğunu ve partinin kuruluş çizgisinin çok uzağına savrulduğunu söyledi. Ocaktan, “Tek kişinin karar verdiği ve istişarenin çok önem taşımadığı bir dönemi yaşıyoruz.” dedi.

BOLD- Karar gazetesi yazarı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 23’üncü dönem Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, T24’ten Şirin Payzın’ın sorularını cevaplandırdı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkarı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’ne yönelik manifestosunu eleştiren Ocaktan, son manifestonun AKP’nin daha önceki manifestolarının çok uzağında olduğunu söyledi.

AKP’nin kuruluşundan sonra yayımladığı 2002’deki manifestosunu noktasına virgülüne dokunmadan bugün yayımladıkları takdirde “hain” olmakla suçlanacaklarını vurgulayan Ocaktan, 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nın büyükşehirlerden birini kaybetmesi durumunda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim isteyebileceğini ifade etti.

OCAKTAN: MİLLETVEKİLİ ARKADAŞLAR ‘NEREYE GİDİYORUZ?’ DİYE SORUYOR

AKP’li bazı milletvekili arkadaşlarla karşılaştığında kendisine “nereye gidiyoruz?” diyerek memnuniyetsizliklerini ve endişelerini dile getirdiklerini söyleyen Ocaktan, “AKP’nin kendi koyduğu ilkeleri dile getirsem ‘Vay bu partiye ihanet ediyor’ gibi ithamlarla karşılaşırsınız. Çünkü gelinen nokta bu.” şeklinde konuştu.

“LİYAKATSİZLİK HAD SAFHADA”

AKP kadroları için “Liyakatsizlik ve kalitesizlik had safhada.” ifadesini kullanan Ocaktan, “2002’deki manifestosu ve bugünkü manifestosu ne kadar farklı ise o günkü AKP ile bugünkü AKP de çok farklı. Tek kişinin karar verdiği ve istişarenin çok önem taşımadığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu bakımdan AKP de kendi içerisinde tasfiyeye uğramış bir yapıya dönüştü. Manifesto diye ortaya koydukları şeyi çok yadırgadığımı söyleyebilirim.” dedi.

“15 TEMMUZ’DA ASKERİ DARBE ENGELLENDİ FAKAT BAŞKA BİR SİYASİ DARBE YAŞANDI”

“Aslında 15 Temmuz olmasaydı. Şu anda farklı şeyleri eleştiriyor olacaktık.” sözleri ile yaşananları değerlendiren Ocaktan, “Belki farklı bir iktidarla karşı karşıya olacaktık. Arkadaşlarla aramızda konuşurken 15 Temmuz’dan bir yıl önce.

Mustafa Karaalioğlu şöyle bir şey demişti, ‘Dua edelim darbe yapmasınlar. Yoksa memleketin bütün şeylerini Tayyip beye teslim ederler ve bu iş biter’ demişti. Evet, öylede oldu.” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI KAYBEDERSE BAHÇELİ ERKEN SEÇİM İSTEYEBİLİR”

AKP ve MHP’nin birlikte oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın, 31 Mart’ta büyükşehirlerden birini kaybetmesi durumunda meşruiyet tartışması ile karşı karşıya geleceğini belirten Ocaktan, “Cumhur İttifakı olarak MHP’nin veya AKP’nin elinde olan büyükşehirlerden birinin kaybedilmesi durumunda Devlet Bahçeli, sistemi tekrar sorgulamamız gerek diyebilir. 31 Mart seçimlerinden sonra Devlet Bahçeli bir erken seçim önerisinde bulunabilir.” dedi.

Ocaktan şunları kaydetti: “Cumhur İttifakı açısından İstanbul kolay olmayacak gibi gözüküyor. İstanbul’daki MHP seçmenini, Ankara’daki MHP seçmeni gibi görmemek lazım. İstanbul’daki MHP seçmeni farklı. İç Anadolu’da MHP seçmeni hiçbir şekilde CHP’ye oy vermez. Fakat İstanbul seçmeni, CHP’ye oy verebilir.”

AKP oyları, ANAP’lı 1989 seçimlerindeki gibi düşüşte

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder