2 Şubat 2019 Cumartesi

New Jersey Senatörü Cory Booker, başkanlık için yarışacak

New York (BOLD)- ABD’nin New Jersey senatörlerinden Cory Booker, 2020 başkanlık seçimleri için aday olacağını açıkladı. Demokrat Senatör Booker yayınladığı bir video klibi ile başkanlık için yarışacağını duyurdu.

New Jersey’nin Newark şehrinin eski belediye başkanı Booker, 2020’de yapılacak seçimler öncesinde adaylığını açıklayan ilk siyahi Amerikalı siyasetçi oldu. “Karizmatik ve hırslı bir siyasetçi” olarak bilinen Booker, özellikle Siyahi Tarihi Ayı’nın ilk gününde (Black History Month) adaylığını duyurdu.

Booker, Demokratlardan yarışmak isteyen senatörlerden biri.

“DÜŞÜK GELİRLİ EVLERİ ZİYARET EDEN TEK SENATÖR”

49 yaşındaki Booker, bekâr. Eski belediye başkanı yayınladığı tanıtım videosunda “Newark’ta düşük gelirli evleri ziyarete giden tek senatör.” ifadeleri kullanılıyor.

Kamuoyu araştırması, Booker’ın birçok Amerikalı tarafından çok bilinmediğini gösteriyor. Ancak yetenekli ve mücadeleci bir siyasetçi olarak kabul ediliyor.

Booker’ın seçim kampanyası için ABD Başkanı Donald Trump’ın aksine Amerikan toplumunda “ortak amaç” ve “toplumun zarafetinin yeniden canlandırılması” sloganlarını kullanacak.

California eski Başsavcısı Kamala Harris, başkanlık için yarışacağını duyurdu

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder