1 Şubat 2019 Cuma

En sevilen “saygı albümleri”

Müzik dünyasında hayatını kaybeden usta bir sanatçıyı yad etmek ya da sevilen ve müziğe katkı sağlayan sanatçıları takdir etmek maksadıyla saygı albümleri hazırlanıyor.

Sevilen bir sanatçının şarkılarını, yine sevilen başka isimden dinlemek de insanlarda farklı bir tat bırakıyor.

İşte Türkiye’de en fazla sevilen bazı saygı albümleri…

KAYAHAN’IN EN İYİLERİ

Kayahan’ın en sevilen 20 şarkısından oluşan bu albümde Sezen Aksu’dan Tarkan’a, Candan Erçetin’den Ajda Pekkan’a pek çok ünlü sanatçıya rastlamak mümkün.

Tarkan’dan “Yemin Ettim” için…

ORHAN GENCEBAY İLE BİR ÖMÜR

Orhan Gencebay’ın müzik hayatındaki 60’ıncı yaşına özel hazırlanan bu albümde 32 sanatçı yer aldı.

Toplamda 33 şarkıdan oluşan albümdeki tüm eserler Orhan Gencebay bestesi olup sanatçılar tarafından kendi tarzlarında seslendirildi.

Albümde yer alan isimlerden bazıları Athena, Hande Yener, Tarkan, Sezen Aksu, Ebru Gündeş, Demet Akalın, Emel Sayın, Nilüfer, Yıldız Tilbe…

Ajda Pekkan’dan “Severek Ayrılalım” için…

BABA ŞARKILAR

2013 senesinde hayatını kaybeden “arabeskin babası” lakaplı Müslüm Gürses için hazırlanan saygı albümünde Haktan, Hüsnü Şenlendirici, Gökhan Türkmen gibi tanınmış isimlerin yanısıra müzikal kimliğini görünce şaşırdığımız Okan Bayülgen de yer alıyor.

Okan Bayülgen’den “Dertler İnsanı” için…

ONNO TUNÇ ŞARKILARI

Ölümünün 11’inci yılında düzenlenen bu saygı albümü Sezen Aksu’nun yönetmenliğinde hazırlandı ve tüm şarkıcılar kendi seçtikleri bir şarkıyı seslendirdi.

Sezen Aksu’dan “Geçer” için…

UZAY HEPARI SONSUZA

1994 senesinde trafik kazasında hayatını kaybeden besteci ve oyuncu Uzay Heparı için derlenen bu albümde, Heparı’nın eşi Zeynep Tunuslu’nun yanısıra Sertab Erener, Sezen Aksu, Gülşen, Kenan Doğulu, Burak Kut gibi Türk pop müziğinin tanınmış isimleri yer alıyor.

Teoman’dan “Serserim Benim” için…

YÜREĞİMDEKİ BARIŞ ŞARKILARI

2002 senesinde Barış Manço’nun kendi şarkılarından oluşan saygı albümünde Manço’nun çok sevilen Aynalı Kemer, Gibi Gibi, Ben Bilirim, Gülpembe, Dağlar Dağlar gibi şarkıları, Ali Kırca, Haluk Levent, Sezen Aksu, Nilüfer, Sertab Erener, Kurtalan Ekspres, Teoman gibi sevilen sanatçılar tarafından seslendirilmişti.

Nilüfer’den “Gülpembe” için…

MAHZUNİ’YE SAYGI

2002 yılında hayatını kaybeden halk ozanı Mahzuni Şerif için Arda Müzik tarafından hazırlanan albümde Selda Bağcan, Burcu Güneş, Hayko Çepkin, Ahmet Aslan, Feridun Düzağaç, Mabel Matiz, Funda Arar gibi 33 farklı isim yer aldı.

Albümde İran asıllı Azam Ali de yer alıyor.

Selda Bağcan ve Mabel Matiz’den “Yuh Yuh” için..

CEM KARACA- MERHABA GENÇLER 2018

DMC etiketiyle yayınlanan “Merhaba Gençler 2018” isimli saygı albümü için Sıla, Teoman, Haluk Levent, Halil Sezai, Sansar Salvo, Mehmet Erdem, Kolpa, Can Bonomo, Yüksek Sadakat, Cemil Demirbakan, Gökcan Sanlıman, Kök gibi önemli sanatçı ve gruplar dışında Fırat Tanış, Şevket Çoruh ve Ayşen Gruda gibi oyuncular da seçtikleri Cem Karaca şarkılarını kendi tarzlarında yeniden seslendirdi.

Mehmet Erdem’den “Islak Islak” için…

Kurtalan Ekspres’ten 20 yıl sonra bir ilk

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder