2 Şubat 2019 Cumartesi

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’nun oğluna yolsuzluk soruşturması kaldığı yerden

Brezilya’da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun başı, oğlu Flavio Bolsonaro’nun isminin karıştığı yolsuzluk soruşturması ile dertte. Mahkeme oğul Bolsonora’nin eski şoförüne 1,8 milyon dolar tutarında şüpheli ödeme yaptığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın askıya alınması yönünde verilen kararı bozdu.

Hesabında şüpheli mevduat hareketlerine rastlanması ve eski şoförüne yüklü miktarda ödeme yaptığının tespit edilmesi üzerine Flavio Bolsonaro hakkında başlatılan soruşturma askıya alınmıştı. Hâkim Marco Aurelio Mello soruşturmanın yeniden başlatılmasına hükmetti.

SENATÖR OLARAK YEMİN ETTİĞİ GÜN MAHKEME CELBİ

Mello, Brezilya’da seçilmiş yetkililerin sahip olduğu dokunulmazlık ve ayrıcalıkların bu soruşturma için geçerli olmadığını, zira isnat edilen suçların Flavio Bolsonaro’nun senatör olarak seçilmeden önce işlendiğini ifade etti.

Avukatlarının talebiyle geçen ay askıya alınan soruşturmanın, savcılar tarafından yeniden başlatılması yönündeki mahkeme kararı, Flavio Bolsonaro’nun senatör olarak yemin ettiği gün verildi.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun oğlu ve Danışmanı Flavio Bolsonaro’nun hesabında bir ayda 48 şüpheli mevduat hareketine rastlanması üzerine Finansal Faaliyetler Kontrol Kurulu’nun (COAF) inceleme başlattığı bildirilmişti.

COAF’un, Bolsonaro’nun şoförünün hesabına 3 yılda 1 milyon 865 bin dolar para transferleri yapıldığı iddiaları Brezilya basınında yer almıştı.

25 Aralık’ın savcısı Muammer Akkaş o sabah yaşananların perde arkasını anlattı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder