2 Şubat 2019 Cumartesi

ABD’de Ermeni okullarına asılan Türk bayrakları ile ilgili soruşturma

New York (BOLD)- ABD’nin Los Angeles şehrinde Ermeni toplumuna ait bazı okulların kapısına Türk bayrakları asılması sebebiyle geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Los Angeles polisi “nefret suçu” kapsamında soruşturma başlattı.

Önceki günlerde Los Angeles’ın Canoga Park ve Encino bölgelerinde bulunan AGBU Manoogian-Demirdjian ve Holy Martyrs Ferrahian okullarının kapılarına Türk bayrağı asılmıştı.

BİRDEN FAZLA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Sabah erken saatte okula giden yetkililer kapıya asılı birden fazla Türk bayrağı bulmuştu. Yetkililer bayrakları öğrenciler gelmeden indirdi. Encino bölgesi “nefret suçunun en fazla işlendiği bir bölge” olarak biliniyor.

NEFRET EYLEMİ OLARAK SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ermeni cemaatine mensup kişiler Türk bayrağının okula asılmasını bir “nefret eylemi” olarak niteledi.

Ermeni cemaati, bölgede yaşayan toplumu korkutmak maksadı ile böyle bir eylem yapıldığı görüşünde.

Okulların  video kayıtlarına göre tamamen siyah giyinmiş ve başına maske takmış iki kişinin sabahın erken saatlerinde okullara giderek kapıya bayrak astığı görülüyor. Polis şüphelilerin 1.80 cm boyunda olabileceğini söyledi.

Okul idarecileri böyle bir eyleme mana veremediklerini ifade etti.

“EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRENLER BULUNSUN”

Los Angeles Belediye Meclisi Üyesi Paul Koretz, eyleme tepki göstererek, “Yahudi bir okulun yanına Nazi gamalı haç koyması gibi bir şeydir.” dedi.

Kongre üyesi Brad Sherman, eylemi vandallık olarak niteleyerek, güvenlik güçlerinin bu eylemi gerçekleştiren şahısları bulması gerektiğini ifade etti.

Dikatörlüğün Gizli Orduları-6 Türkiye

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder