2 Şubat 2019 Cumartesi

Irkçı fotoğraf ile suçlanan Demokrat Vali Northam: Fotoğrafdaki ben değilim, istifa etmeyeceğim

New York (BOLD)- ABD’nin Virginia Valisi Ralph Northam, 1984’teki üniversite öğrenci yıllığında ırkçı fotoğraflar kullandığını iddiasını kabul etmedi. Demokrat Vali Northam istifa etmeyeceğini açıkladı.

Başta Demokrat Parti olmak üzere birçok kesimden büyük tepki toplayan Northam yıllıktaki fotoğraf için “Kesinlikle ben degilim. Görevimi yapmaya devam edeceğim.”dedi.

Demokrat Vali Northam’ın yıllık fotoğrafında Ku Klux Klan (Irkçılık faaliyeti)  kıyafetleri ve yüzünü siyaha boyamış bir adamın fotoğrafı yer alıyordu.

VALİNİN İSTİFASI İSTENDİ

Virginia’daki Afro-Amerikalılar fotoğrafların “iğrenç” olduğunu söylerken Cumhuriyetçiler Northam’a istifa çağrısı yaptı.

Fotoğraflar bir internet sitesinde yayınlandıktan sonra fark edilmişti. Sitede Northam’ın bazı kişisel bilgileri de yayınlanmıştı.

Kasım 2017’de Virginia Valisi seçilen Northam, Demokrat Parti’nin önemli bir kazanımı olarak değerlendiriliyor.

Ku Klux Klan, ABD’deki en ünlü ve eski nefret gruplarından biri. Grubun üyeleri siyahlar, Yahudiler, Katolikler ve göçmenleri hedef alıyor.

Northam’ın Eastern Virginia Medical School’da çocuk nörolojisi okuduğu dönemden kalan yıllık, ilk olarak muhafazakar internet sitesi Big League Politics’te yayımlandı.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder