1 Şubat 2019 Cuma

İyi Parti’den Erdoğan’a: Senin atadığın YSK’ya niye güvenelim?

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken, hayali seçmen ve seçmen taşıma iddiaları gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Edoğan’ın, 500 bin seçmenlerinin kayıp olduğuna ilişkin açıklaması İyi Parti yetkililerini kızdırdı.

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Erdoğan’ı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üzerinden eleştirdi.

“Sen güvenmiyorsan ben senin atadığın YSK’ya niye güveneyim? Sen güvenmiyorsan ben senin atadığın içişleri bakanına, nüfus müdürüne neden güveneyim?” dedi.

“AVRUPA’DA SÖYLESE İTİBAR ETMEZLER”

Yokuş, “Cumhurbaşkanı, seçimlerle ilgili kendi seçmenlerinin 500 bininin kayıp olduğunu, hatta seçimlerde şimdiden görevlendirilen sandık görevlilerini aradığını ve aramaya devam edeceğini, söylüyor. ‘Seçim o kadar önemli ki aman ha aman diyor, sandıklara sahip çıkın’ diyor. Bu açıklamaları Avrupa’da medeni ülkelerde bir devlet başkanı yapsın. O devlet başkanını o ülkede ne iktidar yaparlar ne seçerler ne de itibar ederler.” diye konuştu.

“YÖNETİCİLER SEÇİMLERDE HIRSIZLIK YAPTIRAMAMALI”

Devleti idare edenlerin seçimleri hırsızlık yaptıramadan gerçekleştirmekle mükellef olduğuna işaret eden Yokuş, “Ama düşünebiliyor musunuz? Ülkeyi yönettiğini zanneden, 17’nci yılına girmiş olan Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Ey benim partililerim bu seçim o kadar önemli ki aman sandıklara sahip çıkın’ diyor. Bunu muhalefetin demesi lazım. Hatta muhalefet bunu dediğinde iktidarın, ‘Ey muhalefet mensupları! Merak etmeyiniz. Vatandaşın oyu bizim için namustur’ diyebilmeli.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ‘BEN DEVLETİ YÖNETEMİYORUM’ DİYOR

Yokuş şunları dile getirdi: “Devlette her istediğini yaptıran bir Cumhurbaşkanı tarafından ‘sandıklara sahip çıkın’ denilmesi, kendi yönetiminin zafiyet içerisinde olduğunun göstergesidir. Yani açık olarak Cumhurbaşkanı diyor ki, ‘Ben devleti yönetemiyorum.’ Be kardeşim adama sorarlar; YSK üyelerini siz atamadınız mı? O sandıklardaki görevlileri siz görevlendirmiyor musunuz? Burada oy çalmanın, hile yapmanın günahları, veballeri yok mu? Emniyet güçleri sizin elinizde değil mi?”

YOKUŞ: BOYA SİSTEMİ TEKRAR UYGULANMALI

Bir evde yüzlerce seçmen göründüğüne dair iddialara dikkati çeken Yokuş, “Gelin şu dedikoduları bitirelim. Devlet adına yönetimi ele almış hükümet bunları tek tek izah etmeli. YSK’ye dedik ki, ‘Bari hileleri azaltmak, mükerrer oy kullanmayı azaltmak için gelin boya sistemini tekrar uygulayalım.’ Ona da karşı çıktınız.” dedi.

CHP’nin itirazı sonuç verdi, Üsküdar’da 1.600 sahte seçmen listeden silindi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder