2 Şubat 2019 Cumartesi

Fenerbahçe, Göztepe’yi 2-0 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig’de 20. hafta Fenerbahçe-Göztepe maçı ile başladı. Geçen hafta Evkur Yeni Malatyaspor’u 3-2’yle geçen Fenerbahçe, evinde bu kez de Göztepe’yi 2-0 mağlup etti ve 23 puanla maç fazlasıyla 12. sıraya çıktı.

Galatasaray’a 1-0 yenilerek iki maçtır puana uzak kalan Göztepe ise üst üste 3. kez yenildi ve 22 puanla 13. sıraya gerileyerek tehlike hattına yaklaştı.

Fenerbahçe’nin golleri 7’de Andre Ayew ve 73’te Victor Moses’tan geldi. Moses, Türkiye kariyerindeki ilk isabetli şutunda ilk golüne imza atmış oldu ve takımını 2-0’la son bölümde rahatlattı.

Göztepe’de Jerome, 50’de Sadık Çiftpınar’a müdahalesiyle direkt kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Acı içinde yerde kalan ancak ilk tedavisinin ardından oyuna devam eden Sadık, daha sonra 68’de oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Fenerbahçe’de kart cezalıları Hasan Ali Kaldırım ve Martin Skrtel, Göztepe maçında forma giyemedi. Öte yandan sarı-lacivertlilerde Roberto Soldado, Mehmet Topal, İsmail Köybaşı, Mauricio Isla ve Yassine Benzia sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Takıma transfer döneminin son gününde dahil olan Miha Zajc, Tolgay Arslan ve Serdar Aziz’den, Tolgay ve Serdar kulübede görev bekledi. Tolgay, 64’te Benzia’nın yerine oyuna dahil oldu. Bir başka yeni transfer Victor Moses da aynı dakikada Andre Ayew’in yerine oyuna girdi.

Sarı-lacivertlilerde ayrıca Harun Tekin, Michael Frey, Oğuz Güçtekin ve Erten Ersu’nun sakatlığı devam ediyor. Göztepe’de ise Poko cezalı durumdayken N’Gando, Adama Traore, Hakan Çinemre, Nabil Ghilas, Kerem Atakan Kesgin ve Lamine Gassama’nın sakatlığı sürüyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder