2 Şubat 2019 Cumartesi

Doğal antibiyotik sarımsak 30 lira oldu

Geçen ay 10-15 lira olan sarımsağın kilosu pazarda 30 liraya yükseldi. Sağlığa faydaları sebebiyle halk arasında “doğal antibiyotik” diye bilinen sarımsağı vatandaş artık diş diş alabiliyor.

BOLD- Kuru soğan ve patatesle başlayıp, patlıcan, ıspanak, sivri biber ve yeşil soğanla devam eden zam furyası, sarımsakla devam ediyor. Geçen ay semt pazarında 10-15 lira olan sarımsağın kilosu, bugün 30 liraya yükseldi. 6 dişten oluşan bir demet geçen ay 5 lirayken, bugün 7 liraya yükseldi.

“30 YILDIR BÖYLE ZAM GÖRMEDİM”

Cumhuriyet’ten Gamze Bal’ın haberine göre, İstanbul Beyoğlu Kasımpaşa semt pazarında sarımsak diş diş satılıyor. Ancak Bir pazarcı, “30 yıldır bu işi yapıyorum. Ben bile böyle zam görmedim.” diyor.

Satışlarının son bir ayda yüzde 50 azaldığını belirten pazarcı esnafına göre, sarımsaktaki zammın sebebi bu yıl az ekilmesi. 24 senelik pazarcı Mahmut Ünal, “Geçen yıl kilosu 4-5 liraydı. Bu yıl büyük zam yaşandı. Vatandaş çok tepkili, almıyor.” dedi.

FİYATLAR ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR

Yeşil soğan ve marul gibi ürünlerin fiyatları ise, emekli Hayriye Bostancı’nın deyimiyle almış başını gidiyor.

Marulun tanesi 6 liradan satılırken, yeşil soğanın küçük bir demeti 3 liradan başlıyor. Geçen yıl günde 40 kasa kıvırcık satarken, bu yıl 20-25 kasaya düştüğünü anlatan bir pazarcı, “10 kasa sattığım dereotu da 5 kasaya geriledi.” diye konuştu.

Çarşı-pazarın enflasyonu yüzde 55

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder