2 Şubat 2019 Cumartesi

Seçimin sürpriz adayı Alper Taş oldu

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı oldu. İsminin duyurulmasından sonra ilk açıklamayı yaptı.

CHP Parti Meclisi toplantısında ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş’ın İstanbul’da Beyoğlu Belediye Başkan adayı olmasına, oy birliği ile karar verildi.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’ya konuşan Alper Taş, “CHP Parti Meclisi’ne teşekkür ediyorum. Büyük bir güven duymuşlar, büyük bir güven vermişiz. Parti Meclisi’ne teşekkür ederim. Hepimiz açısından eşitlik, özgürlük, dayanışma, barış gibi değerleri savunan herkes adına güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Bize inananları mahcup etmeyeceğimize inanıyoruz” dedi.

Seçimi kazanacaklarını söyleyen Taş, “Kazanacağız. Kazanmak için her şeyi yapacağız. Ama kazanmak iki türlü olur. Bir politik olarak kazanır, aritmetik olarak kaybedersiniz. Bir de aritmetik olarak kazanır ama politik olarak kaybedersiniz. Biz her ikisini de kazanmayı amaçlayacağız, hedefleyeceğiz. Ama esasen fikri olarak politik olarak kazanmak ve Türkiye’ye yeni bir soluk, nefes aldırmak konusunda, başka bir alan pencere açmak noktasında elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz” diye konuştu.

ÖDP GENEL BAŞKANLIĞI YAPTI

Alper Taş 1967 doğumlu Hemşinli siyasetçi. Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) genel başkanlığı yaptı.

Gazetecilik mezunu olan Taş, gençlik yıllarında devrimci gençlik mücadelesinin örgütleyicileri arasında yer aldı. ÖDP‘nin kuruluşunda bulundu. Partide Beykoz ilçe yöneticiliği, İstanbul İl Örgütü yöneticiliği, İstanbul İl Başkanlığı, Parti Meclisi üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2009 yılında yapılan 6. Olağan Büyük Kongre’de Genel Başkanlığa seçildi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder