2 Şubat 2019 Cumartesi

Dünya’da Mars’a benzeyen iki yerden biri olan Salda Gölü’ne, Millet Bahçesi yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle üzerinde durduğu “Millet Bahçesi” projesinin yeni adresi “Türkiye’nin Maldivleri” olarak bilinen 300 bin metrekarelik Salda Gölü oldu. Dünyada Mars’a benzeyen iki yerden biri olarak tanınan Salda Gölü’ne yapılacak “Millet Bahçesi” projesi sosyal medyada tepki topladı.

BAKAN KURUM: ADI ‘SALDA MİLLET BAHÇESİ’ OLACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Burdur’a gerçekleştirdiği ziyarette Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’ne “Millet Bahçesi” yapılacağını vurguladı. 2018 yılında 500 bin ziyaretçi alan Salda Gölü’ne yapılacak proje kapsamında bölgede yeni istihdam kapılarının açılacağını belirten Bakan Kurum, “İnsanların 7 gün 24 saat burada vakit geçirmelerine imkân tanınacak” şeklinde konuştu.

Salda Gölü’nde 300 bin metrekarelik bir alanda Millet Bahçesi’nin inşa edileceğini açıklayan Bakan Murat Kurum, Burdur’a ikinci Millet Bahçesi’nin Salda Gölü’ne yapılacağını vurguladı. Türkiye’de 78 bin kilometrekarelik özel çevre koruma bölgesinin olduğunu belirten Kurum, bu proje kapsamında koruma altına alınacak alanın 133 bin kilometreye çıkartacaklarını aktardı.

“İSTİHDAMI ARTIRACAK”

2018 yılı içerisinde Salda Gölü’ne 500 binin üzerinde ziyaretçi geldiğini ifade eden Bakan Kurum, “Buraya yapılacak düzenlemeler, buradaki istihdamı artıracak, burayı ve buradaki canlıları korumak adına ve gelecek nesillere korunmuş olarak aktarmak adına çok önemli bir proje gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Salda Gölü’nün Türkiye’nin ilkleri arasında yer aldığını vurgulayan Bakan Kurum, “Burası sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da Salda Kayak Merkezi ile hem kayak turizmi hem de doğal güzellikleri bir arada göreceğimiz çok güzel bir doğa harikası. Masmavi gölleriyle, bembeyaz kumsalıyla burası dünyada eşine nadir rastlanan bir bölge. Biz burayı, çevreyi ve şehirleri korumak adına özel koruma bölgesi ilan edeceğiz.” dedi.

OTOPARK VE TESİSLER YAPILACAK

“Salda Gölü’nün bulunduğu alana 300 bin metrekarelik Salda Millet Bahçesi yapacağız.” diyen Bakan Kurum, “ Bu da bir ilk olacak. Bu Millet Bahçesi projesi çerçevesinde yaklaşık 450’ye yakın bir otopark alanı, geliş ve gidiş yollarını daha iyi yapmak suretiyle, bu bölgeye gelen vatandaşlarımızın bungalov evler ve kafeteryalarda dinlenmesi, yürüyüş yollarında gezmesini sağlayacak çalışmayı da bu proje içinde yapmış olacağız.” diye konuştu.

Salda Gölü’ne yapılacak olan Millet Bahçesi projesine çevre dostları ve uzmanlar, sosyal medyadan tepki gösterdi. Uzmanlara göre dünyada benzeri olamayan bir kumsala sahip olan Salda Gölü’ne ‘ayak dahi basılmaması’ gerekiyor. Projenin ranta ve doğanın tahribatına neden olacağını vurgulayan çevre dostları, projeden biran önce vaz geçilmesini istiyor.

AKP’nin torba yasasından çevre talanı çıktı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder