1 Şubat 2019 Cuma

Metin Feyzioğlu’na istifa çağrısı: ‘Mesleğimiz açısından faydasız’  

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun beraberindeki bölge baro başkanlarıyla Rize’de AKP İl Başkanlığı’nı ziyaret etmesine ve “birlikte milli duruş” çağrısı yapmasına Barolar Birliği delegesi sekiz avukattan tepki geldi.

‘SİYASİ ODAKLARA MESAJ VEREN POPÜLİZM’

Bir açıklama yaparak Feyzioğlu’nu istifaya çağıran 8 delege, Feyzioğlu’nun meslektaşlarının sorunlarını tespit ve çözümü yerine siyasi odaklara mesajlar veren popülist yaklaşımlar içinde olduğunu kaydetti.

‘HUKUK İLKELERİNİ YOK SAYIYOR’

Sendika.Org’un paylaştığı açıklamaya göre, Barolar Birliği Başkanı’nın devletçi bir bakış açısıyla hukukun temel ilkelerini yok saydığını belirten avukatlar, “TBB başkanının bir süreden beri sürdürdüğü tavır, beyan ve meslekle ilgisi bulunmayan açıklamalar da gözetildiğinde bu görevi sürdürmesinin mesleğimize bir fayda sağlamayacağını düşünmekteyiz” diyerek Feyzioğlu’nu istifaya çağırdı.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Avukatlar, yaptıkları açıklamada, Av. Selçuk Kozağaçlı’nın babasının cenaze törenine elleri kelepçeli olarak getirilmesine karşı Feyzioğlu’nun kayıtsız kaldığını da belirterek “kabul edilemez” yorumunda bulundu.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder