1 Şubat 2019 Cuma

‘ABD ve Alman pasaportunuz varsa birinci sınıf vatandaşsınız’

AKP’nin 22. Dönem Adıyaman Milletvekili  olan ve Saadet Partisi’nden Adıyaman Belediye Başkan Adayı gösterilen Ahmet Faruk Ünsal, ilginç açıklamalarda bulundu.

Milli Görüş ve Saadet Partisi’nin yarı resmi televizyonu olan ve yeniden yapılandırılan TV5‘te gazeteci Çağlar Cilara‘ya konuşan Ünsal, rahip Brunson ve gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılma süreçlerine değinerek, “Eğer ABD ve Alman pasaportunuz varsa bu ülkede birinci sınıf vatandaşsınız. Türkiye pasaportu taşıyorsanız bu ülkede artık bir adamın iki dudağı arasındaki bir merhamete tabisiniz.” ifadelerini kullandı.

Ünsal şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanı sürekli gerilimden, parmak sallamadan, tehditten siyaset çıkartan, kutuplaştırmadan siyaset çıkartan bir tarz içerisinde ülkeyi yönetiyor. Uluslararası ilişkileri de böyle… Ama bunu siz hadi Türkiye’de yaptığınız kadar gücünüz yeter. A partisine, B partisine veya falanca kişiye gücünüz yeter. Ama siz bunu Amerika’ya yaparsanız ne olur, hem terörist dediğiniz adamı özel uçakla ülkesine gönderirsiniz hem de bütün 85 milyona ağır bir fatura ödetiriniz ve bunun hiçbir şekilde hesabını da vermezsiniz. Bu hakikaten kabul edilebilir bir şey değil. Hatırlarsanız Deniz Yücel diye bir gazeteci vardı. O da teröristti, o da FETÖ’cüydü, o da bölücüydü, o da ne kadar yıkıcı bölücü işler varsa yapmıştı. Bunu kim söylüyor, sayın Cumhurbaşkanı. Merkel geldi, o bölücü, FETÖ’cü, yıkıcı, muzır adamı uçakla aldı götürdü. O zaman şöyle bir tablo ortaya çıkıyor. Eğer ABD ve Alman pasaportunuz varsa bu ülkede birinci sınıf vatandaşsınız. Türkiye pasaportu taşıyorsanız bu ülkede artık bir adamın iki dudağı arasındaki bir merhamete tabisiniz. Bu Türkiye pasaportunu yücelten bir şey midir, yoksa Amerikan, Alman, Fransız pasaportunu yücelten bir şey midir? Bunun cevabını da milliyetçiyim diye geçinen siyasi partiler ve o milliyetçi koalisyonun vermesi lazım.”

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder