2 Şubat 2019 Cumartesi

Bir günlük bebekleri cezaevine gönderdiler

Tutuklu hamile kadınlara yapılan zulümlerin boyutu artık son noktaya geldi. Acı içinde acı, dram içinde dram var. İki farklı şehirde tutuklu iki kadın doğum yaptı. İki anne ve bebekleri bir gün sonra hapishaneye gönderildi.
Sevinç Özarslan / BOLD

Biri İstanbul’da, diğeri Erzurum’da tutuklu bulunan iki kadın peş peşe doğum yaptı ve ikisi de doğumdan bir gün sonra bebekleriyle birlikte tekrar cezaevine gönderildi.

Dün doğum yapan Şeyma Tekin 1 günlük bebeği ile tekrar cezaevine gönderildi.

24 yaşında, henüz hayatının baharında olan Şeyma Tekin, 2017’de evlendi, 7 ay önce tutuklandı, 2 ay önce de boşanmak zorunda kaldı.

Tutuklandığında iki aylık hamile olan Tekin dün doğum yaptı ve bir günlük bebeğiyle tekrar hapsedildi.

GECE YARISI HASTANEYE KALDIRILDI

Önceki gece saat 23:00 sularında Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi’ne götürülen Şeyma Tekin sabah 11:00’de bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Yusuf Burak ismi verilen bebek, annesiyle birlikte bugün tekrar Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Şeyma Tekin, 24 Haziran 2018 Milletvekiliği Genel Seçimi’nde  yapıldığı gün, bir itirafçının ismini vermesi üzerine gözaltına alındı.

Bir gün nezarette kaldıktan sonra mahkemeye çıkarıldı ve sorgusunu yapan hâkimin “İsim ver, yoksa sana 10 yıl ceza veririm.” tehditlerine maruz kaldı.

“Ben kimseyi tanımıyorum.” deyince tutuklandı. 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan genç annenin dosyası şu anda istinafta.

KOCASI ÇEVRE BASKISI SEBEBİYLE BOŞADI

Şeyma Tekin

Gözaltına alındığında hamile olduğunu yeni öğrenen Şeyma Tekin, 2 ay önce de eşinin isteği üzerine boşanmak zorunda kaldı.

Çevre baskısı ve tehdit edildiği için, tutuklu bir kadınla evli olmak istemeyen koca, hapiste bulunan çocuğunun annesini boşadı.

Şeyma Tekin’in babası Halil Tekin, Twitter hesabından sesini duyurmaya çalıştı.

Halil Tekin, “Bize dün sabah 9:30’da haber verdiler, hemen gittik hastaneye, doğuma bile almadılar. Annesi akşam üzeri beş gibi gidebildi yanına. Benim bir kızım var. Gözümüzden sakındık, böyle oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nde adalet nasıl işliyor, ben anlamıyorum, ben cahil birisiyim. Ortaokul mezunuyum. Biz burada kırsalda yaşıyoruz. İsim vermeyle benim kızımı tutukladılar, bir şey sormadılar. Bu nasıl bir şey, ne diyeyim. Biz ne yaptık! Benim kızım lekesiz bir pamuk. Allah yardım etsin.” diyor.

BEYZA DEMİR VE BEBEĞİ BAKIRKÖY CEZAEVİ’NDE

Beyza Demir de bebeği ile hapishanede.

Üç ay önce eşi Emin Demir ile birlikte Edirne’de tutuklanan Beyza Demir de 29 Ocak’ta İstanbul’da doğum yaptı ve bir gün sonra tekrar cezaevine gönderildi.

Şimdi Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde kalan Beyza Demir’in ve bebeğinin son durumu ile ilgili başka bir bilgi bulunmuyor.

CEZA İNFAZ KANUNU ALENEN ÇİĞNENİYOR

Bir kadının en zor dönemi hamililelik süreci, doğum ve lohusalık…

Herhangi bir sağlık sorunu olmasa bile 5275 sayılı Ceza İnfaz Kanunu’nun 16/4 maddesine göre doğum yapan hükümlü kadınların cezaları 6 ay ertelenmesi gerekiyor.

Hizmet Hareketi’ne mensup olduğu için tutuklanan kadınlara hiçbir şekilde bu kanun uygulanmıyor.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder