1 Şubat 2019 Cuma

Cezaevi yönetimi Eren Erdem hakkında soruşturma başlattı

218 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan, CHP PM Üyesi Eren Erdem hakkında, cezaevi yönetimi tarafından “Adalet Orucu” adını verdiği açlık grevi eylemi nedeniyle soruşturma açıldı.

BOLD-Gelişmeyi Twitter hesabından duyuran CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, şu bilgiyi paylaştı: “Silivri Cezaevi yönetimi, Eren Erdem hakkında açlık grevi yaptığı için soruşturma başlattı. Cezaevinin Erdem’e yaptığı tebligatta, ‘Soruşturma sonucu, 1 ile 3 ay etkinliklere katılmama cezası alabileceği’ yazıyor.”

3 GÜN İÇERİSİNDE SAVUNMASI İSTENDİ

Yarkadaş, cezaevi yönetiminin Erdem’den üç gün içinde savunma yapmasını istediğini de dile getirdi. CHP’li eski vekil, soruşturmaya gerekçe olarak 5275 sayılı kanunun 40. maddesinin gerekçe gösterildiğini de sözlerine ekledi. “Belli ki adaletsizlik suç değil; ancak adalet isterken bedenini açlığa yatırmak suç!” dedi.

SIVI VE ŞEKER TEMİN EDİLİYOR

Yarkadaş, Eren Erdem’in avukatı Ender Ersözlü’den aldığı son bilgiyi de aktardı. Yarkadaş, “Cezaevi idaresi belirli saat aralıklarında tansiyonunu ölçüyor. Cezaevi idaresi gerekli sıvı ve şekeri temin ediyor. Buradan cezaevi idaresine teşekkür ediyoruz” dedi.

EREN ERDEM’E DESTEK EYLEMLERİ

Yarkadaş, CHP örgütlerinde de Eren Erdem’e destek için eylemler yapılacağı bilgisini paylaştı. Maltepe İlçe Örgütü, Gaziosmanpaşa İlçe Örgütü Kadın Kollarını üyelerinin Eren Erdem’e destek için açlık grevi yapma hazırlığında olduğunu aktaran Yarkadaş, Almanya’da da temsili destek için bir günlük açlık grevi yapılacağını belirtti.

CHP PM DEKLERASYON YAYINLAMALI

Barış Yarkadaş ayrıca, CHP Parti Meclisi’ne de seslenerek “PM’deki arkadaşlara sesleniyorum, kendisi de PM üyesi olan Eren Erdem’in adalet orucunu ve çığlığını duyduğunuza dair bir deklarasyon yayınlayın. En yüksek sesle Eren Erdem’in bu davasına sahip çıktığınızı belirtin” dedi.

BABA ERDEM OĞLUNDAN EYLEMİNE SON VERMESİNİ İSTEDİ

CHP milletvekili Eren Erdem, süresiz açlık grevine başladığını ve tıbbi müdahaleyi de reddettiğini açıklamıştı. Erdem’in babası Hasan Erdem, oğlundan açlık grevini sonlandırmasını isteyerek “Sana yakıştıramıyoruz, lütfen bu eylemden vazgeç” dedi.

LÜTFEN OĞLUMU İKNA EDİN

Erdem, kamuoyuna da seslenerek “Eren oğlum bu eylemden vazgeç. Oğlunu düşün, anneni düşün, seni sevenleri düşün. Kamuoyuna da seslenmek istiyorum, yazarlar, siyasetçiler biz ikna edemedik oğlumu, lütfen oğlumu ikna edin. Oğlum 10 tane ilaç kullanan birisi. Nedir açlık grevi, böyle bir şeyi biz sana yakıştırmıyoruz. Lütfen bu eylemden vazgeç” ifadelerini kullandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder