2 Şubat 2019 Cumartesi

Tecride karşı açlık grevi yapan HDP’lilere tek kişilik tecrit cezası

Bayburt, Edirne ve Elazığ cezaevlerinde, açlık grevi yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, tek kişilik odalara alındı. Koğuş arkadaşlarının refakat etmesi ve onlarla ilgilenmesi engellendi. Kayseri’de ise disiplin cezası ve aile görüşü engeli uygulanmaya başlandı.

BOLD– HDP Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi 87’nci, Nasır Yağız’ın Kuzey Irak’ta devam ettiği açlık grevi 74’üncü gününe ulaştı.

Cezaevlerinde farklı tarihlerde sayısı her gün artan 284 tutuklu, Strazburg ve Galler’de onlarca siyasetçi ve aktivist tecride karşı başlatılan açlık grevine katıldı.

TUTUKLULARA TEK KİŞİLİK HÜCRE ZULMÜ

Açlık grevine karşı cezaevleri yönetimleri eylemcileri tek kişilik hücrelere almaya başladı. Dışarıda yapılan destek eylemleri ise polis müdahalesi ile karşılaşıyor. Tecride Karşı Özgürlük İnisiyatifi Sözcüsü HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran yapılan uygulamaları anlattı.

Başaran, Bayburt Cezaevi’nde açlık grevinde 30 güne ulaşan tutukluların, tekli odalara alındığını ifade etti. Başaran benzer uygulamanın Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde ve Elazığ Cezaevi Kampusü’nde uygulandığını dile getirdi.

AİLE GÖRÜŞÜNE YASAK, SOSYAL FAALİYETLERDEN MEN

Başaran, Kayseri Bünyan Cezaevi’nde ise açlık grevindekilere disiplin cezaları verilerek aile görüşü yapmalarına izin verilmediğini dile getirdi. Sosyal etkinliklere katılmalarının engellendiğini, havalandırma alanındaki karın temizlenmemesi sebebiyle açık havaya çıkmalarına izin verilmediğini ifade etti.

Başaran ayrıca açlık grevlerine destek amacıyla yapılan barışçıl eylemlere yönelik kolluk gücü şiddeti uygulandığını vurguladı. Leyla Güven’in evinin önünde destek eylemi düzenleyen HDP’lilere, Tomalarla müdahale edildiğini, eylemleri takip eden gazetecilerin ise gözaltına alındığını ya da polis hakaretlerine maruz kaldıklarını söyledi.

“AKP-MHP YÖNETİMİ ALTINDAN KALKAMAYACAKLARI ÖLÜMLERE SEBEP OLACAK”

Başaran şu ifadeleri kullandı: “Açlık grevcilerinin sağlık durumları artık kritik eşiğin üzerinde bir noktaya ulaşmıştır. Israrla kendisine hukuk devleti olarak niteleyen AKP-MHP yönetimi, keyfi uygulamalarına, yasalarca tanınan hakların gasp edilmesine derhal son vermelidir. Aksi takdirde, sorumluluğunu alamayacakları, altından kalkamayacakları felaketlere, ölümlere sebep olacaklardır.”

“Kürt, Alevi veya muhalif” diye fişlenenler KPSS mülakatında eleniyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder