24 Aralık 2019 Salı

Savcıya göre linç yok! Kılıçdaroğlu kalabalığın arasında kalmış

Kılıçdaroğlu’na yönelik Ankara’daki şehit cenazesindeki saldırıya ilişkin hazırlanan iddianamede, saldırganların yaralama kastı ile hareket ettiğini belirten savcının saldırganlara öngördüğü ceza tartışmalara neden oldu.

BOLD- CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçen Nisan ayında Ankara’nın Çubuk İlçesinde katıldığı Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde saldırıya uğramıştı. Korumalarının hayatını kurtardığı Kılıçdaroğlu’nun sığındığı ev saldırganlar tarafından yakılmak istenmişti. Olay yerine gelen Emniyet Müdürünü Celal Uzunkaya öfkeli kalabalığı ‘Eve girmek için cesedimizi çiğnemeniz gerekir’ diyerek uyarmıştı.

KILIÇDAROĞLU KALABALIĞIN ARASINDA KALDI

Çubuk Cumhuriyet Basavcılığı, Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Cenaze törenine 12 bin kişinin katıldığı ifade edilen iddianamede, Kılıçdaroğlu’nun saat 13.17’de beraberindeki kişilerle tören alanına girişi ile birlikte vatandaşlar tarafından yuhalanmaya başlandığı, törene katılmasının protesto edildiği, etrafındakilerle birlikte kalabalığın arasında kaldığı, çıkan arbedede şüpheli Sarıgün’ün, Kılıçdaroğlu’nun yüzüne yumruk attığı anlatıldı.

SARIGÜN’E 3 YIL 10 AY İSTEDİ

Olaya karışan 36 kişi hakkında dava açan başsavcılık, Kılıçdaroğlu’na yumrak atan ve linç girişiminde aktif rol oynayan, inek hırsızlığından sabıkalı Osman Sarıgün’e ise “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama ve hakaret” sadece 3 yıl 10 aya kadar hapis cezası istedi.

SALDIRI İSTİHBARATI YOKMUŞ

iddianamede, Kılıçdaroğlu’na yönelik gerçekleştirilen eylemler “linç girişimi” şeklinde değil, “protesto” olarak nitelendirildi. Kılıçdaroğlu’nun “önceden herhangi bir resmi bilgi vermediği ve son anda cenaze merasimine katıldığı” savunulan iddianamede, tören öncesinde olay çıkabileceğine dair herhangi bir ihbarın ya da istihbari bilginin bulunmadığı da öne sürüldü.

YARALAMA KASTI İLE HAREKET ETMİŞLER

Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı Halil Demir tarafından hazırlanan 64 sayfalık iddianamede, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP parti tüzel kişiliği “müşteki” olarak yer aldı. İddianamede linç girişimi “izdiham” olarak nitelenerek Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evde toplam sürenin 1 saat 20 dakika kaldığı kaydedildi ve şüphelilerin “yaralama kastı ile hareket ettikleri” ifade edildi.

AKP’LİLER ELİNİ ÖPMÜŞTÜ

21 Nisanda meydana gelen olay sonrası hırsızlıktan sabıkalı Osman Sarıgün gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı. Sarıgün’ün AKP üyesi olduğu ortaya çıkmış ve tutuklanmaması, saldırganın korunduğu iddialarını gündeme getiren, CHP’nin tepkisini çekmişti. AKP’li bazı isimler saldırgan Osman Sarıgün’ü evinde ziyaret edip, Kılıçdaroğlu’na yumruk attığı elini öperek poz vermişti.

Ferrarisiyle 356 basan trafik mangandası BMC’nin ortağı AKP’li iş adamı çıktı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder