24 Ocak 2020 Cuma

Avrupa Komisyonu ve AB Konseyi Brexit anlaşmasını imzaladı

Avrupa Komisyonu ile Avrupa Birliği Konseyi, Avrupa Parlamentosunun onayına sunulacak Brexit anlaşmasını imzaladı. İngiltere’de parlamento aşamasının tamamlanmasının ardından Kraliçe 2. Elizabeth de Brexit anlaşmasını dün onaylamıştı.

BOLD Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile AP’nin oyuna sunulacak Brexit anlaşmasını imzaladık” dedi.

Ursula von der Leyen ile Charles Michel’in resmi onayıyla, Brexit anlaşmasının metni 29 Ocak’ta Avrupa Parlamentosunun oyuna sunulacak. Perşembe günü AB’ye üye devletler anlaşmayı yazılı olarak onaylayacak.

İmzadan sonra Charles Michel, “Her şeyin değişmesi artık kaçınılmaz ancak arkadaşlığımız devam edecek. Ortak ve müttefikler olarak yeni bir döneme giriyoruz. Bu yeni sayfayı hep birlikte yazalım” diye konuştu

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, parlamento aşamasının tamamlanmasının ardından dün ülkenin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasına (Brexit) ilişkin yasa tasarısına onay vermişti.

İngiltere’nin 31 Ocak’ta AB’den resmen ayrılmasının hukuki temelini teşkil eden tasarı, Kraliçe’nin onayıyla yasalaşarak yürürlüğe girdi.

Kraliçe Elizabeth, Britanya’nın AB’den ayrılışını içeren tasarıyı onayladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder