22 Ocak 2020 Çarşamba

Çin’deki gizemli virüs piyasaları da vurdu

Çin’de ortaya çıkan virüsten Asya piyasaları da etkilendi. Yatırımcılar Asya borsalarından çıkıp ABD ve Alman hazine kağıtlarına yöneldi. Dolar  5,90 liranın üzerindeki seyrini sürdürüyor.

BOLD – Davos zirvesinden gelen açıklamalar ve Çin’de ortaya çıkan yeni virüs ile ilgili gelişmelerin izleneceği yeni güne Dolar 5,93 lira seviyesinde başladı. Euro ise 6,57 liradan düzeyinde açıldı.

RESMEN TEYİT EDİLEN VAKA SAYISI 440’A ULAŞTI

Piyasa bugün şu olayları ve yankılarını takip edecek: Çin’de ortaya çıkan, insandan insana bulaştığı tespit edilen ve henüz bir tedavisi bulunmayan coronavirüs salgınında resmen teyit edilmiş vaka sayısı 440’a ulaştı.

HALKBANK GÜNLÜK 1 MİLYON DOLAR ÖDEYECEK

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, Halkbank’ın hakkında açılan davaya katılmadığı her bir gün için 1 milyon dolar para cezasına çarptırılmasını, dahil olmama konusunda ısrar edilmesi halinde para cezasının her hafta katlanarak arttırılmasını talep etti.

FAİZ İNDİRİMİ SATIŞ BASKISINDA ETKİLİ

TCMB’nin faiz indirimlerinin ardından lira faizlerindeki düşüşün para birimini dezavantajlı bir konuma getirdiği endişesi satış baskısında etkili. Bu endişeye yönelik kredi derecelendireme kuruluşlarının yorumları da satış baskısını tetikleyen unsurlar arasında.

ALBAYRAK’A GÖRE ENDİŞE EDECEK BİR ŞEY YOK

Öte ayndan lirayı baskılayan unsurlarda Rekabet Kurumunun 20’den fazla banka için ön araştırma başlatması da eklendi. Bu endişe Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘endişe edecek bir şey yok’ söylemiyle azalsa da devam ediyor.

TÜRKİYE’YE KREDİ SINIRLAMASI DEVAM EDECEK

Avrupa Yatırım Bankası Türkiye’ye kredi sınırlamasını sürdürecek.

Çin Başbakan Yardımcısı Han Zheng, ülkesinin global yatırımcılara piyasalarına daha büyük erişim imkanı vermek için reformlarına devam edeceğini söyledi.

TRUMP’IN AZİL SÜRECİNDE İLK DURUŞMA YAPILDI

ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden azli istemiyle başlatılan yargı sürecinde Senato’daki ilk duruşma gerçekleşti.

Zarar eden TCDD’den abonman ücretlerine astronomik zamlar

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder