25 Ocak 2020 Cumartesi

Galatasaray’da Arda Turan krizi büyüyor

Fatih Terim’in Arda Turan’ı takımda görme arzusu yönetimden döndü. Başkan Mustafa Cengiz ve ekibi, Terim’in isteğini “Üyeler bu işe karşı. Zorda kalırız” diyerek kabul etmedi. Karşılıklı sözler ise krizi büyüttü.

BOLD – Galatasaray’da Başkan Mustafa Cengiz’in Arda Turan için “Söylemekten bıktım, gündemimizde yok” diyerek transferin gerçekleşmeyeceğini açıkladı. Bu ifadeler üstü kapalı Teknik Direktör Fatih Terim’i hedef alıyordu. Tecrübeli çalıştırıcı da 19.05’te twitter’dan “Verilmiş bir sözüm, vazgeçmediğim bir hayalim var” diyerek yönetimin üstü kapalı olarak verdiği ‘istifa et’ mesajına savaşmaya devam edeceğinin cevabını verdi. Bu ise ‘Eğer benim ile çalışmak istemiyorsanız kovabilirsiniz’ göndermesiydi. Ancak şu ortamda iki tarafta bu adımları atacak durumda değildi. Krizin bu duruma gelmesi 21 Ocak’ta yönetimle Fatih Terim arasındaki görüşmeden sonra derinleşti.

FATİH TERİM ARDA TURAN’I TAKIMDA GÖRMEK İSTER

Fatih Terim, Arda’yı istediğini bu toplantıda tekrar dile getirir. Fikrini, “Galatasaray vefasını göstermeliyiz. Zor durumdaki bir evladımızı kazanmak, takım ruhuna büyük katkı verecektir. Affedici olmalıyız” diye aktarır. Ancak Başkan’ın kararı olumsuzdur. Cengiz, “Hocam, camia yaşanmışlıklardan dolayı bu işe farklı bir anlam yükledi. Üyelerin büyük bölümü Arda’nın geri dönüşüne karşı. Mart ayında mali genel kurul var. Bu transfer, bizi zora sokar. Haziran ayında bu konuyu tekrar konuşalım” der ve Terim’i isteğini kabul etmez.

Fatih Terim, Arda Turan için yönetimle fikir ayrılığı yaşadıklarını açıkladı

KORKTUĞU BAŞINA GELDİ

Arda Turan konusunun camiaya doğru şekilde anlatılmadığını vurgulayan Fatih Hoca, buna rağmen “Son sözünüz buysa saygı duyuyorum. Ancak yaptığımız açıklamalara dikkat edelim. Ne Arda’yı kıracak ne de değerlerimize zarar verecek bir süreç yaşamayalım” ifadelerini kullanır. Toplantıdan sonra görüşmeler sosyal medyaya yansır. Konuşmaların detaylarını ertesi gün gazetelere haber olur. Terim, Rize maçı sonrası da ‘bilgi sızması’ konusuna özellikle vurgu yapar. Bu durum yönetimle Fatih terim arasındaki ‘güven duygusunu’ da zedeler. Olaylar ise ‘söylemekten bıktım’ ile “Verilmiş bir sözüm, vazgeçmediğim bir hayalim var” arasına sıkışır.

ELEMAN KRİZİ, KÖSTEBEK ÇATLAĞI

Galatasaray’da yaşanan son olaylar, akıllara 2013’ü getirdi. Ünal Aysal, başkanlığı döneminde, milli takım için TFF ile görüşen Fatih Terim’e “Galatasaray’ın elemanı” demiş, bu olay kayıtlara ‘Eleman Krizi’ olarak girmişti. Bu sözler sonrası Terim’le yollar ayrılmıştı. Tecrübeli hocanın, konuşulanların dışarı sızdığı ifadesi ise bu kez ‘Köstebek Krizi’ni yaşattı.

FATİH TERİM’İN AÇIKLAMALARI SANSÜRE UĞRADI

Her maç sonrası Fatih Terim’in sözlerine yer verilen Galatasaray’ın resmi internet sitesinde Rize maçına dair konuşması konmadı. Rize maçının ardından konuşan futbolcuların açıklamaları siteye yüklendi. Ancak Terim’in hiçbir ifadesi sitede yer almadı.

Mustafa Cengiz’den Arda Turan cevabı: Gündemimizde yok söylemekten bıktım

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder