25 Ocak 2020 Cumartesi

Madrid’te Anadolu Efes fırtınası; 15 yıl sonra gelen zafer

Eurolig’de Anadolu Efes rüzgarı esiyor. Basketbol Eurolig 21. hafta maçları tamamlandı. Temsilcimiz lider Anadolu Efes, takipçisi Real Madrid’i deplasmanda 80-75 yenerek zirvede üç maçlık bir avantaj yakaladı.

BOLD – Eurolig’de lider Anadolu Efes,  Real Marid’i kendi seyircisi önünde Shane Larkin’in muhteşem oyunu ile 80-75 devirmeyi başardı. Lacivert-Beyazlı takım bu galibiyetle bir çok ilke de imza attı. Efes Madrid’i 15 yıl sonra sahasında devirmeyi başarırken, koç Ergin Ataman’da Real Madrid’i deplasmanda ilk kez mağlup etme sevincini yaşadı. Ergin Ataman ve oyuncuları bu sezon İspanya’da oynadığı 4 maçı kazanarak önemli bir tabloya imza attı.

 

REAL EVİNDE İLK KEZ MAĞLUP

Haftanın en önemli maçı Madrid’te oynandı. Ev sahibi Real Madrid’in Anadolu Efes’i yakalamak adına gözler bu dev maçtaydı. İlk dakikadan itibaren başa baş giden maçta Lacivert-Beyazlı temsilcimiz, rakibin silahlarını durdurmayı başardı. Evinde bu sezon hiç mağlup olmayan dev bütçeli Madrid’i kendi taraftarı önünde geçmeyi bildi. Real Mardrid futbol takımının ünlü futbolcusu Marcelo’nun da tribünde destek verdiği İspanyol ekibi, Larkin’in oyunu karşısında tutunamadı.

SHANE LARKİN’İ DURDURAMADILAR

Anadolu Efes’te maça imzasını atan isim yine Shane Larkin oldu. Larkin 32 sayı 5 ribaund ve 4 asist ile adeta maça damgasını vurdu. Oyunun başından sonuna kadar çekişmeli giden mücadeleyi bitiren isimde Shane Larkin’di. Madrid’in öne geçeceği bölümlerde başarılı oyun kurucu attığı kritik sayılar ile İspanyol ekibinin direncini kırdı. Maç sonrası yıldız oyuncu, kendi bireysel başarısından çok, takım olarak Real Madrid’i mağlup ettiklerini vurgulayarak “Maç öncesi 15 yıldır rakibimizi yenemediğimizi konuşmuştuk. Oyuna konsantre olduk ve hep birlikte başardık” ifadelerini kullandı. Ayrıca bu önemli zafere Tibor Pleiss ise 13 sayı ile katkı sağladı. Lider Anadolu Efes, 22. haftada Sırbistan’da Kızılyıldız ile 31 Ocak’ta karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Beko play off yolunda bir engeli daha aştı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder