24 Ocak 2020 Cuma

İniş yapılamayan havalimanı yapmışlar

İstanbul Havalimanı gibi 31 Mart yerel seçimlerinden önce alelacele açılan Kahramanmaraş Havalimanı’nın da tehlikeye davetiye çıkardığı ortaya çıktı. Maraş’a giden uçakların bir kısmı, pisti pas geçerek başka bir kente inmek zorunda kalıyor.

BOLD – 31 Mart yerel seçimlerinden üç ay önce açılan ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim mitinglerinde propaganda malzemesi olarak kullandığı Kahramanmaraş Havalimanı’ndaki konum bulmayı sağlayan GPS sistemindeki sorun hala giderilemedi. Bu nedenle Maraş’a giden uçakların bir kısmı, pisti pas geçerek başka bir kente inmek zorunda kalıyor.

EN TEHLİKELİ HAVALİMANLARINDAN BİRİSİ OLARAK GÖSTERİLİYOR

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre Devlet Hava Meydanları İşletmesince hazırlanan raporlarda en tehlikeli havalimanlarından birisi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş Havalimanı’ndaki teknik aksaklıklar nedeniyle çok sayıda uçağın Gaziantep Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldığı öğrenildi. Uçakların yüksekliğini, hızını ve yerini belirlemek için kullanılan GPS’de yaşanan sorunlar nedeniyle çok sayıda uçak pisti es geçmek zorunda kalıyor.

ÇOĞU ZAMAN UÇUŞLAR İPTAL EDİLİYOR

Havalimanında yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıyan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuyu bütçe görüşmelerinde de dile getirdiğini ancak Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın, “Yok böyle bir şey, uçaklar iniyor” dediğini belirtti. Öztunç, uçakların sisli ve yağışlı havalarda havalimanına inemediğini ifade ederek, “Yıllardır kanayan bir yara bu. Milyonlarca lira harcanarak havalimanı yapıldı ama uçak inemiyor” dedi. Öztunç, Maraş’a gitmek isteyen yurttaşların çoğu zaman Gaziantep Havalimanı’na mecburi iniş yaptığını ya da uçuşunun iptal olduğunu kaydetti.

Melek Çetinkaya, polis sorgusundaki o soruya böyle yanıt verdi: 3 lira verdim!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder