22 Ocak 2020 Çarşamba

Davos’ta tesisatçı kılığında Rus ajanı iddiası

İsviçre’de Davos kasabasında yapılan Dünya Ekonomik Forumu’na tesisatçı kılığında sızmaya çalışan Rus casusları İsviçre güvenlik birimlerinin ortaya çıkardığı iddia edildi.

BOLD İsviçre Zürih merkezli Tages-Anzeiger gazetesinde yer alan habere göre İsviçre polisi geçtiğimiz yıl ağustos ayında iki kişiye kimlik sorduğunu ve bu kişilerin diplomatik pasaportlarını göstererek ülkeden ayrıldığını yazdı.

Grison Kantonu polisi, söz konusu iki işinin Davos’ta ağustos ayında yapılan rutin kimlik kontrolüne takıldığını ama ikiliyi siyaset ve iş dünyasının önde gelenlerini bir araya getiren zirve ile ilişkilendirmediklerini açıkladı.

KİMLİK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

Polis sözcüsü, diplomatik pasaportu bulunan kişileri gözaltına almak için bir neden görmediklerini ve gitmelerine izin verildiğini açıkladı. Sözcü, polisin bu kişilerin tesisatçı olduğu yönünde bir açıklaması olmadığını vurguladı.

Bern’deki Rus Büyükelçiliği’nden bir yetkili haberi yalanlayarak olayın iki diplomatın kimlik kontrolünden geçirilmesi olarak niteledi.

Rus Büyükelçiliği, diplomatik pasaportların vasıfsız işçilere değil üst düzey memurlara verildiğini belirterek haberin “muhtemelen aptalca bir şaka” olduğunu söyledi.

ABD’deki Halkbank davasında Başsavcı Berman’dan dikkat çeken talep!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder