23 Ocak 2020 Perşembe

Vatandaştan tüketmediği doğal gazın parası alınıyor

AKP hükumeti vatandaşı yandaş şirketlerin inisiyatifine bıraktı. Doğal gaz şirketleri peşin sattığı ya da tüketilmeyen doğal gazın parasını talep ediyor. Vatandaş ise çaresiz, sorununu çözecek merci bulamıyor.

BOLD – Doğal gaz dağıtım firması AKSA’nın, sayaçların soğukta dönmediğini savunarak tüketilmeyen doğal gazı fatura ettiği iddia edildi. Ankara’da Başkent Doğal gaz vatandaşlara peşin sattığı gazla ilgili daha sonra borç çıkarıyor.

“SAYAÇLAR SOĞUKTA DÖNMÜYOR” SAVUNMASI

AKSA Doğalgaz Dağıtım şirketi, 12 bin 877 metreküp doğal gaz tüketen yurda 15 bin 877 metreküp kullanmış gibi fatura gönderdi. Dağıtım şirketi sayaçların soğukta dönmediğini söyleyerek savundu. Kullanmadıkları doğal gazın faturasını ödediklerini belirten yurdun ortaklarından Ali Öztürk de AKSA şirket yetkilisinin kendilerine, kış aylarında hava soğuyunca sayaçta normalden daha fazla gaz geçtiğini ve sayacın bu tüketimi görmediğini yani sayacın dönmediğini söylediğini kaydetti.

BİRÇOK VATANDAŞIN DA HABERİ YOK

Yaşadıklarını Deli Dumrul hikâyesine benzeten Öztürk, “Bu soğuk hava farkı’ dediler. Su, fatura ya da diğer sayaçlar dönüyorken doğal gaz sayacı nasıl oluyor da dönmüyor, bu nasıl iş? Sadece bizimle de alakalı bir şey değil, hava sıcaklığı 5 derecenin altına inmeyen şehirlerde bile bu fark alınıyormuş. Vatandaşın da bundan haberi yok. Mahkemeye gideceğiz” dedi.

SATTIĞI GAZDAN İKİNCİ KEZ PARA İSTİYOR

Başkent Doğalgaz da vatandaşa peşin olarak sattığı doğal gazdan ikinci kez para istiyor. Ankara’da ön ödemeli doğal gaz sayacı kullanıcılarına ‘TL’ düzenlemesi adı altında ek fatura gönderiliyor. Peşin ödeyip gaz alan abonelerden gaza gelen zamlar talep ediliyor.

Kaçırılan Mesut Kaçmaz’dan Fatih Portakal’a çağrı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder