22 Ocak 2020 Çarşamba

Zarar eden TCDD’den abonman ücretlerine astronomik zamlar

2018 yılında 2 milyar 558 milyon lira rekor zarar eden TCDD, abonman ücretlerine yüzde 195 zam yaptı. Zamla birlikte 624 TL olan Yüksek Hızlı Tren abonman ücreti bin 840 TL’ye yükseltildi.

BOLD – TCDD, abonman ücretlerine zam yaptı. 624 TL olan Konya-Ankara arası 1 aylık abonman ücreti, bin 840 TL’ye çıkarıldı. Ankara-Konya arasında günübirlik gidip gelen memurlar bu karardan olumsuz etkilenecek.

VATANDAŞLAR ŞOK OLDU, MEMURLAR ETKİLENECEK

Yeni tarifeyle birlikte aylık TCDD abonman ücretinde yüzde 194 oranında artışa gidildi. Ekonomik sınıf ise 1687 TL’ye çıkarıldı. Konya’nın yerel gazetesi Merhaba’dan Emre Özgül’ün haberine göre zamla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, bu sabah saatlerinde abonman tarifesini yeniletmek için YHT Garı’na giden çoğu vatandaş, yeni tarifeyi duyunca şok oldu. Zamdan en çok günübirlik Ankara’ya giden memurlar etkilenecek.

2.5 MİLYAR ZARAR ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Sayıştay’ın TCDD’ye ilişkin denetim raporu kurumun batırıldığını ortaya koydu. Rapora göre, 2018 yılını 1 milyar 695 milyon lira zararla kapatmayı planlayan TCDD bir yılda 2 milyar 558 milyon lira zarar etti. Rapora göre TCDD’nin bağlı ortaklıklarındaki bütçe planlanandan yüzde 307 daha fazla saptı. 2018 yılında öngörülenden daha fazla zarar eden TCDD’nin bazı yatırımlarında yeterli altyapı çalışması yapılmadan proje hazırlandığı belirlendi.

 

KHK’lıya tapu zulmü: Eşi KHK’lı diye dairesinin şatışına izin verilmedi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder