25 Ocak 2020 Cumartesi

Korona virüsü Avrupa’da: Fransa’da iki hasta tespit edildi!

Çin’de ortaya çıkan korona virüsü, Avrupa’ya da sıçradı. Fransa’nın Paris ve Bordeaux şehirlerinde korona virüsü hastası 2 kişi tespit edildi. Başka hastaların da olabileceği açıklandı.

BOLD – Çin’de 41 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan korona virüsü, Avrupa’da görüldü. Fransa’nın başkenti Paris’te ve ülkenin güneybatısında bulunan Bordeaux şehrinde 2 hastanın taşıyıcı olduğu açıklandı.

Hastaların hastanede karantina altına alındığını belirten Fransa Sağlık Bakanı Agnes Buzyn, önümüzdeki günlerde yeni hastaların tespit edilmesinin de muhtemel olduğunu dile getirdi. Buzyn, virüsün yayılmasını engellemek için her şeyin yapılacağını ifade etti.

Fransa’daki 2 hasta hakkında bilgi veren Bakan Buzyn, Bordeaux’daki taşıyıcının 48 yaşında bir erkek olduğu, Çin’in Wuhan kentinden önceki gün döndüğünü aktardı. Ateş ve öksürme şikayeti üzerine acil servisi arayıp ambulansla hastaneye getirildiğini belirtti.

Paris’teki hastanın ise hastanede testlerden geçirildikten sonra karantina altına alındığı kaydedildi. 2 hastanın da gittiği yerler ve görüştüğü insanların listesi çıkarıldı. Yetkililer, ilgili kişilerle iletişime geçip gün içerisinde titizlikle ve düzenli olarak ateşlerinin ölçülmesi için çağrılacaklarını bildirdi.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder