23 Ocak 2020 Perşembe

Muriqi’nin sarı kart olayı, TFF’ye kart kuralını değiştirtiyor

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Vedat Muriqi’in gördüğü sarı kartla başlayan tartışmaları bitirmek için çözümü buldu. Değişikliğin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

BOLD – Fenerbahçeli Vedat Muriqi’in Süper Lig’de Gaziantep FK maçında gördüğü ikinci sarı kart ve sonrasında kırmızı kart ile oyundan atılmasıyla ilgili başlayan tartışmalar devam ediyor. Bu durumdan rahatsız olar TFF, konuyla ilgili yeni bir karar almayı planlıyor.

46. MADDEDE DÜZENLENME YAPILACAK

Gazetici Fatih Doğan’ın verdiği bilgiye göre Türkiye Futbol Federasyonu, Vedat Muriqi’in bilinçli olarak kart gördüğü iddialarından dolayı 46. maddede değişikliğe gitme kararı aldı. 46. maddede belirtildiği üzere futbol ile ilgili mevzuat hükümlerini, TFF düzenlemelerini, futbol oyun kurallarını ihlal eden kişi veya kulüpler, bu hususta ayrı ceza hükmü bulunmadığı takdirde bu talimatta belirlenen disiplin cezaları ile cezalandırılır. Buna göre yeni sezonda kupa maçında görülen kartlar hem lig hem kupada geçerli olacak. Ama lig maçlarında görülen kartlar sadece ligi kapsayacak. Yeni değişikliğin önümüzdeki günlerde TFF tarafından açıklanacağı ifade ediliyor.

DİĞER ALTERNATİF KUPADA AYRI LİGDE AYRI

Konuyla ilgili önerilen bir diğer alternatif ise Kupa maçlarındaki görülen kartların kupa da lig maçlarında görülen kartların da ligde değerlendirilmesi ön görülüyor. TFF’nin ilgili kararı kulüplerde paylaşıp netleştirmesi bekleniyor. Değişecek hüküm ise önümüzdeki sezon geçerlilik kazanacak.

Vedat Muriqi ‘Bilinçli sarı kart görme’ gerekçesiyle PFDK’ya sevk edildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder