25 Ocak 2020 Cumartesi

Elazığ depremi sonrası, 360 kişilik ekip hasar tespit yapacak!

Deprem bölgesinde incelemeler yaparken çekilen videosunu paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları için 360 kişilik bir ekip kurduklarını söyledi.

BOLD- Geçen Cuma meydana gelen ve şuana kadar 30’dan fazla vatandaşın hayatını kaybettiği, 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bazı açıklamalarda bulundu. Yaraların en kısa sürede sarılacağını belirten Kurum “Elazığ’da depremden zarar gören bölgelerdeki hasar tespitlerini hiç vakit kaybetmeden bitireceğiz. Enkaz bölgelerinde kentsel dönüşümü alan bazlı gerçekleştirecek, vatandaşlarımızın yaralarını en kısa sürede saracağız” dedi.

360 KİŞİLİK EKİP HASAR TESPİTİ YAPIYOR

eMesajını, deprem bölgesinde incele yaptığı sırada, çekilen bir video ile paylaşan Bakan Kurum, sokakta ısınmaya çalışan kurtarma ekipleriyle de sohbet etti. Videoda Kurum ayrıca, planlanan kentsel dönüşüm için 360 kişilik bir hasar tespit ekibinin, hasarlı yapılarda çalışma yaptığını anlattı.

Yıkılan binaya daha önce oturulamaz raporu verilmiş

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder