23 Ocak 2020 Perşembe

Yavuz Bingöl’ün sırrı Belediyeden aktarılan yüzbinlerce liradaymış

İstanbul Kültür AŞ üzerinden İBB’nin kasasından çıkan rakam 275 milyon lira. Bu paranın hatrı sayılır kısmı ise Cumhurbaşkanı’nın katıldığı organizasyonlarda ‘yerli ve milli’ konserler veren sanatçılara ödenmiş.

AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Havuz medyasına sadece 2 yılda, 5 7 milyon liralık reklam parası aktardığı ortaya çıkmıştı. İBB, AKP’li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlıkları ile bilinen sanatçıları ve Bilal Erdoğan’ın arkadaşlarının firmalarını ihya etmiş.

İBB 275 milyon liralık ihale yapmış, ihaleyi Kültür A.Ş. almış. Ardından da alt taşeronlara pay ihaleyi 275 milyon TL’ye almasının ardından, işi alt taşeronlara paylaştırmış.

Plan ve organizasyonlar için 8 firmaya 172.5 milyon TL ödenmiş. Kültür Etkinlikleri için 2 firma, 3 vakıfa yapılan ödeme tam 6.2 milyon TL. İstisnai alımlar için ise 33.9 milyon TL ödendiği anlaşılıyor. İşte o ‘Saray şarkıcılarına’ ve yandaş şirketlere akıtılan milyonlar. Pastadan aslan payını alan şarkıcı, her fırsatta Erdoğan’a övgüler dizen Yavuz Bingöl. Bingöl, toplamda 810 bin TL almış.

Konserleri organize eden kim diye baktığımızda karşımıza ‘Kirli Kedi Organizasyonu’ adlı bir firma çıkıyor.

Peki Kirli Kedi Organizasyon adlı firmanın sahibi kim dersiniz?

İBB’den istisnai işler alabilecek kadar başarılı firmanın sahibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesinden okul arkadaşı M. Raif İnan. Listenin ikinci sırasında Emel Sayın var.

Emel Sayın’a sekiz konser için belediyeden 800 bin TL ödenmiş. İhaleyi belediyeden alan ise doğru bildiniz yine Kirli Kedi Organizasyonu.

Bilal Erdoğan’ın İmam Hatip’ten arkadaşı Raif İnan’ın firması İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 69 ihale almış. Bu ihaleler için ödenen miktar ise tam 232 Milyon TL! Bilal Erdoğan’ın arkadaşı İnan, İBB’den aldığı milyonlarla Plan B adlı ikinci bir organizasyon firması daha kurmuş. Bu firmaya da 3 ihale için 21 ödenmiş.

Gelelim AKP’nin propaganda platformuna dönüşen “Diriliş Ertuğrul” ve “Kuruluş Osman” dizilerinin yapımcısı Bozdağ Film’e. Firma yerli ve milli duruşunun karşılığını 2 buçuk milyonluk reklam parasıyla almış. Peki kültür etkinlikleri kapsamında toplam 6.2 milyon TL’ye ihale alan kimler?

Burada da karşımızda Bilal Erdoğan ve İmam Hatipli arkadaşları çıkıyor. Mesela ihale alanlardan biri Önder İmam Hatipliler Derneği İktisadi İşletmesi, verilen miktar 852 bin 990 TL Peki başka ihale almış mı? Aynı dernek 2015 yılında kısa film yarışması, 2016 yılında Kutlu Doğum Haftası kutlaması ihalelerini de almış. Bu defa rakam toplam 1.7 milyon TL. 6.2 milyarlık ihalenin 1.8 milyonluk kısmını alan Karetta Gıda’nın sahibi ise ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Veysel Başar ve Murat Özdemir.

Yani ihale yine yabancıya gitmemiş. Liste uzayıp gidiyor. Ancak biz Ensar vakfı ile son verelim. Adı bir dönem sıkça çocuk istismarı ile gündeme gelen vakfa 7 ihale verilmiş. Yüksek Din Öğretim Kongresi, Din Sempozyumu, Ulusal Değerler Eğitimi gibi başlıklar adı altında Ensar Vakfı’na tam 5.1 milyon TL’lik ödeme yapılmış.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder