24 Ocak 2020 Cuma

Yandaş dağıtım şirketleri yakında para alıp gaz vermeyecekler

Kış şartları ağırlaştı, kabaran doğal gaz faturalarına karşın vatandaş ısınamıyor. Üstüne üstlük doğal gaz dağıtım firmalarının keyfi uygulamaları da pes ettiriyor. Başkentgaz, 100 TL veren vatandaşın doğal gaz kartına 5 liralık gaz yükledi.

BOLD – Doğal gaza gelen zamlar nedeniyle halk ağır gaz faturası altında ezilirken, kartlı doğal gaz kullananlara da fazladan fatura yağmaya başladı. 100 liralık gaz almak isteyen aboneye 5 liralık gaz verildi.

GAZ YÜKLERKEN SÜRPRİZLE KARŞILAŞABİLİYOR

Sözcü’den Erdoğan Süzer’n haberine göre doğal gazı biten aboneler kartlarına gaz yükletmek için PTT şubeleri ile kart dolum noktalarına gittiklerinde sürprizlerle karşılaşılıyor. Abonelerden önce peşin aldıkları doğal gaz için çıkarılan geçmişe dönük zam farkı tahsil ediliyor, sonra da kalan parası kadar gaz yükleniyor. Aboneler gaz almak için 100 TL verdiklerini ancak karta sadece 5 liralık gaz yüklenip 95 liranın geçmişe dönük zam farkı olarak kesildiğini bildirdi.

ŞİKAYETLER ARTTI, HAVALAR ISINANA KADAR KESİNTİ YOK

Birçok vatandaş da sonradan ortaya çıkan borç kesintileri yüzünden kışın ortasında ihtiyaçları olan gazı alamadıklarından şikayet etti. Şikayetlerin artması sonucu açıklama yapan Başkentgaz yetkilileri EPDK’nın aldığı karar doğrultusunda geçmişe dönük borç kaç lira olursa olsun abonenin gaz almak için verdiği paranın en fazla yüzde 50’sinin eski borca kesildiğini söyledi. 100 liranın 95 lirasının borca kesilmesi ve benzeri olayların PTT ile yaşanan karşılıklı bir teknik aksaklıktan kaynaklandığını belirten yetkililer, “Havalar ısınıncaya kadar geçmiş borçlara karşılık kesinti yapmayacağız” dedi.

Melek Çetinkaya, polis sorgusundaki o soruya böyle yanıt verdi: 3 lira verdim!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder