23 Ocak 2020 Perşembe

Ürünü depolarda çürüyen soğancı: ‘Geçen sene terörist ilan edildik bu sene malımızı satamıyoruz’

Ticaret Bakanlığınca, ihracatı izne tabi tutulan soğanı, yurtiçinde maliyetinin bile altında satamayan çiftçi, ‘İhracat kapısı açılmazsa 250 bin ton soğan çöpe gidecek’ dedi.

BOLD – Soğanın, ihracatı bakanlık izninine tabi ürünler listesine alınması üretiyici vurdu. Ankara’da maliyeti 70 kuruşu bulan soğanı, yurtiçinde 60 kuruşa satamadıklarını söyleyen çifçiler eylem yaptı. Depolarda 250 bin ton soğan olduğunu belirten üreticiler, ”Eğer ihracat kapısı açılmazsa, dışarısı mal istediğinde bu soğanlar gönderilmezse ürün çöpe gidecek” dedi. Elektrikli sulama yaptıklarını hatırlatan çiftçiler, artan maliyeti karşılayamadıklarını, ürünlerin elde kalmasıyla da zor günler geçirdiklerini anlattı. Geçen seneki soğan fiyatlarına da değinen üreticiler, ”Geçen sene terörist ilan edildik bu sene malımızı satamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuru soğan ve patates, 7 Ocakta Resmi Gazetede yayınlanan karalara, ihracatı Ticaret Bakanlığının iznine tabi ürünler listesine eklenmişti. Geçen sene tırmanan soğan ve patates fiyatlarının ardından, hükumet bir dizi önlem alarak, tanzim satış noktaları kurmuştu. Tanzim satış noktalarında ithal edilen ürünleri satılarak, sebze ve meyve fiyatlar dengelenmeye çalışılmıştı. AKP’li Erdoğan’ın hedef göstermesinin ardından, AKP yanlısı medyada soğan ve patates satıcıları terörist olarak anılmaya başlanmış ve depoları organize suçlarla mücadele polisleri tarafından basılmıştı.

AKP’de ‘fitneci’ kavgası; Metiner ile Elitaş bir birine girdi!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder