22 Ocak 2020 Çarşamba

Yeni İstanbul Havalimanında ‘Gizemli hastalık’ alarmı

Yeni İstanbul Havalimanından Çin’e yolcu taşıyan havayolu ile yer hizmetleri şirketlerine “gizemli hastalık” olarak bilinen Corona virüsü ile ilgili uyarılar yapıldığı öğrenildi.

BOLD – ‘Gizemli hastalık’ olarak bilinen ve zatürre benzeri bir rahatsızlığa neden olan Corona virüsünün, havalimanlarını kullanan Çinli yolcular üzerinden yurda girmesinden endişe ediliyor. Yeni İstanbul Havalimanı (YİH) personeli Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından konu ile ilgili bilgilendirildi.

İlk olarak Wuhan kentinde ortaya çıkan “gizemli hastalık” nedeniyle, YİH’den Çin’e sefer yapan havayolu ve yer hizmetleri şirketleri, bir dizi tedbir almaları konusunda da uyarıldı.

ŞÜPHELENİLEN YOLCUYA KARANTİNA

Personelden şüpheli bir yolcu gördüklerinde hemen kendilerinin bilgilendirilmesini isteyen yetkililer, bu konuda yapılacak işlemleri şirket görevlilerine tek tek anlattı. Havalimanında virüslü yolcu tespit edildiği takdirde özel kıyafetli ekipler hastayı hemen karantina odasına götürecek. Hasta, buradaki işlemlerin ardından sağlık kurumlarına sevk edilecek.

DÜNYAYI ETKİLEMESİNDEN KORKULUYOR

Aralık ayının ortalarında Çin’in 11 milyon nüfuslu Wuhan kentinde rastlanan hastalık akciğer rahatsızlığına sebep oluyor. Kentte kısa süre içerisinde 6 kişinin öldüğü, yüzlerce insanın da hastanelik olduğu salgın ülke geneline yayıldı. Virüsün tüm dünyayı etkilemesinden endişe duyan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) konuyla ilgili geçenlerde olağanüstü toplanmıştı.

KHK’lıya tapu zulmü: Eşi KHK’lı diye dairesinin şatışına izin verilmedi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder