23 Ocak 2020 Perşembe

Beşik gibi sallanan Ankara’da valilikten açıklama

Ankara, 3.8-4.5 ve 3.2 büyüklüğünde art arda gelen depremlerin ardından artçılarla sallanmaya devam ediyor. Valilik can ve mal kaybı olmadığını bildirildi.

BOLD- Ankara’da dün akşam, art arda hissedilen ve korkuya neden olan, depremlerin ardından bu sabah Ankara’nın Akyurt ilçesinde 3,8 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen deprem için, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) yaptığı bilgilendirmede, Akyurt ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında an itibariyle, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı ve gelişmelerin takip edildiği bildirildi.

7 VE 13 KM DERİNLİKTE MEYDANA GELDİ

AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akyurt ilçesinde 06.42’de 3,8 büyüklüğünde, 06.54’te ise 4,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. İlk deprem yerin 7 kilometre derinliğinde, ikinci deprem ise yerin yaklaşık 13 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

VALİ VASİP ŞAHİN’DEN AÇIKLAMA

Ankara’nın Akyurt ilçesinde meydana gelen depremin ardından Ankara Valisi Vasip Şahin, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Vali Şahin, ekiplerin detaylı incelemeler için saha çalışmalarına başladıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı, “İlimiz Akyurt ilçe merkezinde meydana gelen 4.5 şiddetindeki depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Detaylı incelemeler için ekipler sahada çalışmalarına başlamıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

MANİSA’DA 212, ANKARA’DA 10 ARTÇI

Öte yandan AFAD sosyal medya hesabından dün ve bugün sallanan Manisa ve Ankara’da meydana gelen depremler ve artçılarıyla ilgili bilgiler paylaştı. AFAD’ın açıklamasında ”Manisa, Akhisar’da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem, Gelenbe sağ yönlü doğrultu atımlı fay üzerinde gelişmiş olup 09.25 itibariyle 212 adet artçı deprem olmuştur. En büyüğü 4,3 olmak üzere, 4,0’den büyük 8 artçı deprem meydana gelmiştir”denildi.

AFAD, Ankara, Akyurt’ta meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem, içinde en büyüğü 3.0 şiddetinde, 10 artçı deprem saptandığını aktardı.

Manisa’da 5.6 büyüklüğünde deprem!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder