25 Ocak 2020 Cumartesi

Milli Eğitim Bakanlığı çocukların sağlığını hiçe sayıyor

Milli Eğitim Bakanlığının kantinlerde zararlı yiyecek satışlarına ilişkin önlem almadığı ortaya çıktı. Kantinlerden aldıkları yiyecekler yüzünden ölen çocuklara ilişkin tartışma devam ederken, MEB’in kantinlere ilişkin şikâyetlerde işi ağırdan aldığı ortaya çıktı.

BOLD Ankara ve Diyarbakır’da kantinden aldıkları yiyeceklerin soluk borularına takılması yüzünden yaşamını yitiren çocuklara karşın Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) hâlâ okul kantinlerine karşı sorumluluk sürecini uzatıyor. Ele geçirilen yazışmalar, MEB’in ihmallerini de gözler önüne serdi.

KANTİNLERDE ZARARLI YİYECEKLER TESPİT EDİLDİ

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, kendilerine dönem başında iletilen şikâyet üzerine harekete geçti. İlk olarak Sakarya’daki bir okul kantininde mevzuata uygun şekilde üretilmeyen gıdanın satışının yapıldığı tespit edildi. Gıdanın Türkiye genelinde satıldığının belirlenmesi üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdaya ilişkin resmi kontrollerin yapıldığı, ürünlerden numune alındığını ve MEB’den de gerekli tedbirlerin alınmasını Kasım 2019’da resmi yazı ile istedi.

ZARARLI GIDA İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILMADI

Tarım ve Orman Bakanlığının uyarısına karşın MEB ilk adımını bir ay sonra atabildi. MEB’in uyarısının taşra teşkilatlarına ulaşması için de en az bir aylık süre gerekti. Çocuk sağlığına zararlı olduğu tespit edilen gıdanın kantinlerde bulunup bulunmadığının tespiti ve tedbir alınması için gönderilen yazının önce il milli eğitim müdürlüklerine, ilçe milli eğitim müdürlüklerine ve oradan da okul yönetimlerine ulaşana kadar yaklaşık bir aylık süre MEB içinde bürokratik yazışmalarla geçirildi. Tarım ve Orman Bakanlığının tedbir çağrısının okullara ulaşana kadar geçen yaklaşık üç aylık süreçte, zararlı gıdanın kaç kantinde ve kaç adet satıldığına, bu gıdanın okullara nasıl girdiğine ilişkin soruşturma başlatılmaması da dikkat çekti.

Erdoğan’ın önce ödül verdiği sonra da malına el koyup hapsettiği iş insanı yaşama veda etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder