25 Ocak 2020 Cumartesi

Miraç önce sevindirdi sonra üzdü

Depremin vurduğu Elazığ’dan enkaz altından sağ kurtarılan üç kişilik Dişli ailesi önce sevindirdi sonra hüzne boğdu. Anne ve babası ile göçükten çıkarılan 12 yaşındaki Miraç yaşama tutunamadı.

BOLD Sivrice merkezli deprem sonrası enkaz altında kalanlardan 3 kişilik Dişli ailesi kurtarıldı. Saat 8.10’da Baba Meriç, 1 saat sonra da 6 aylık hamile anne Pınar ve 12 yaşındaki çocukları Miraç Dişli sağ olarak enkazdan çıkarıldı. Ancak hastaneye kaldırılan 12 yaşındaki Miraç tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

SABAH 07:30’DA ENKAZ ALTINDAN BEŞ KADIN KURTARILDI

Merkeze bağlı Mustafapaşa Mahallesi’nde ise saat 07.30’dan bu yana 5 kadın enkaz altından sağ çıkarıldı. Ekipler saat 07.30’da ilk Gülsüm İnce’ye ulaşıp göçükten kurtardı.

Elazığ’da enkaz altından sağ kurtarılan Gülsüm İnce.

Saat 09.50 civarında ise aynı apartmandan Hatun Yamış’ı kurtaran ekipler saat 10.40 sularında ise adı öğrenilemeyen bir kadını gün ışığı ile buluşturdu.

Saat 11.00 civarı ise iki kadın enkaz altından çıkarıldı. Depremden 14 saat sonra ise göçükteki 4 kişilik Çelik ailesinin çocuklarından biri kurtarıldı. Yeri tespit edilen aile fertleri için çalışmalar devam ediyor.

İKİ MAHALLEDE İKİ AİLE İLE İLETİŞİM KURULDU

Deprem sebebiyle Elazığ ve Malatya’da bir çok bina yıkıldı. Malatya’da enkaz altında kalan kimsenin olmadığı bilgisi verilirken depremin merkez üssü Elazığ’da 38 kişi çöken binaların altında kaldı. Sabah saatlerinde Elazığ’ın iki mahallesinde iki aile ile iletişime geçildi.

GÖÇÜK ALTINDAN TELEFONLA ARADI

Mustafapaşa mahallesindeki 4 katlı Kalay apartmanın enkazında kalan Cengiz Çelik kurtarma çalışmalarını sürdüren AFAD ekipleri ile telefonla iletişime geçerek oğulları Muhammet Faruk Çelik, Zeki Ahmet Çelik ve eşi Azize Çelik ile göçükte kaldıklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu haber verdi. Çelik’in telefonla yaptığı tarif üzerine aileye ulaşan ekipler çocuklardan birini enkazdan çıkardı.

ENKAZDAN KURTARILDIKTAN SONRA HAREKET ETTİ

Kalay apartmanının enkazından sabah saatlerinden bu yana 5 kadın sağ kurtarıldı. İlk Gülsüm İnce’ye ulaşıldı. Saat 07.30 sularında enkazdan sağ çıkarıldı. Saat 09.35 civarında ise Hatun Yamış’a ulaşıldı. Enkazdan sedye üzerinde çıkarılıp ambulansa bindirilen Yamış’ın hareket ettiği görüldü.

SEDYE ÜZERİNDE EL SALLADI

Saat 10.40 civarında ise adı öğrenilemeyen bir kadın daha enkazdan kurtarıldı. Ambulansa bindirilen kadının sedye üzerinde el salladığı görüldü. Saat 11.00 sularında ise iki kadın daha enkazdan peş peşe sağ kurtarıldı.

MAVİ GÖL APARTMANI TAMAMEN YIKILDI

Elazığ Maden’e bağlı Gezin’de yıkılan Mavi Göl apartmanının enkazda ise 3 kişilik Dişli ailesi ile sesli iletişim kuruldu. Çalışmalarını hassas cihazlarla sürdüren ekipler, dinlemenin ardından bir kişinin daha sesini duydu.

Mavi Göl apartmanı zelzele öncesi durumu.

 

Mavi Göl apartmanı deprem sonrası bu hale geldi.

Faaliyetlerini bu noktada yoğunlaştıran ekipler, birinci katta moloz yığını haline dönüşen enkazda kuyu açarak , Meriç Dişli’ye ulaştı. Depremden 11 saat 15 dakika sonra 08.10’da yaralı kurtarılan depremzede, ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi.

Mavi Göl apartmanı enkazından çıkarılan Dişli ailesi. 12 yaşındaki Miraç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 6 aylık hamile annesi ve babasının tedavisi sürüyor.

Baba Meriç Dişli’nin çıkarılmasından 1 saat sonra ise ekipler 6 aylık hamile anne Pınar ve 12 yaşındaki çocukları Miraç Dişli’ye ulaşmayı başardı. Enkazdan sağ olarak çıkarılan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Ancak 12 yaşındaki Miraç tüm müdahalelere rağmen hastanede yaşamını yitirdi.

DİLEK APARTMANI ENKAZINDA HASSAS DİNLEME YAPILDI

Elazığ merkezdeki Sürsürü Mahallesi Halaylı sokakta bulunan ve depremden 5 saat sonra 12 yaşındaki erkek çocuğun kurtarıldığı Dilek Apartmanı enkazında hassas dinleme cihazı ve dedektör köpekler ile yapılan çalışmalarda sabah saat 06.00 sıralarında biri kadın 2 kişiye ulaşıldı.

Bölgede tamamen sessizliğin sağlanmasının ardından hassas cihazlarla yapılan son dinlemede, depremzedelerin bulundukları mevki belirleyen ekipler, açtıkları kanaldan kurtarma çalışmalarına yön verdi.

KALAY APARTMANI GÖÇÜĞÜNDEN 3 KİŞİ SAĞ KURTARILDI

Gece saat 01.00 sıralarında ise Mustafapaşa Mahallesi Kalay Apartmanı enkazında yapılan arama kurtarma faaliyetlerinde biri kadın 3 kişi sağ çıkarıldı. Bu gelişme enkazdan canlı çıkabileceği umutlarını artırdı.

İHA ve keşif uçağı hasar tespiti için havalandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder