25 Ocak 2020 Cumartesi

“Duran” kardeşlerin durdurulamayan yükselişi

SETA Başkanı Burhanettin Duran’ın kardeşlerinin devlet kademelerinde yükselişi durdurulamıyor. Rıdvan Duran BİK Genel Müdürlüğü’ne atanırken, Ömer Faruk Duran RTÜK İstanbul Bölge Temsilcisi olarak atandı.

BOLD – SETA Başkanı Burhanettin Duran’ın BİK Genel Müdürlüğü’ne atanan kardeşi Rıdvan Duran’ın ardından diğer kardeşi Ömer Faruk Duran’ın da yaklaşık iki ay önce RTÜK İstanbul Bölge Temsilcisi yapıldığı ortaya çıktı.

ÖNCE MÜŞAVİR, SONRA BÖLGE TEMSİLCİSİ YAPILMIŞ

Birgün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre AKP’ye yakınlığı ile bilinen SETA Vakfı’nın Başkanı Burhanettin Duran’ın kardeşi Ömer Faruk Duran’ın Radyo ve Televizyon Üst Kurulu İstanbul Bölge Temsilcisi olarak atandığı ortaya çıktı. Ebubekir Şahin’in RTÜK Başkanlığı’na seçilmesinin ardından “Başkan Müşaviri” olarak RTÜK’te göreve başlayan Ömer Faruk Duran’ın yaklaşık iki ay önce İstanbul’a atamasının yapıldığı öğrenildi. Psikolog olduğu bilinen Ömer Faruk Duran’ın atamasının kesinleşmesiyle 15 yıldan bu yana RTÜK uzmanı olan Berna Taştekin görevinden alındı.

ATANMADAN ÖNCE 12 BİN LİRA MAAŞ ALIYORDU

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, geçen haziran ayında yaptığı açıklamada “RTÜK’te AKP’li vekillerin yakınlarının istisnai kadrolardan işe alındığını” ifade etmişti. Öztunç, her birinin maaşının 10 bin 500 lira olduğunu açıklamıştı. Öztunç’un ‘AKP’lilerin yakını’ olduğu için göreve başlatıldığını iddia ettiği isimler arasında Ömer Faruk Duran’ın da adı geçiyordu. Öztunç, “Ömer Faruk Duran, SETA Başkanı Burhanettin Duran’ın kardeşi. Başkanlık müşaviri oldu. Psikolog ve RTÜK’ten 10 bin ile 12 bin lira arasında maaş alıyor” demişti.

Artçı depremler sürüyor: Enkaz altında 38 kişi var!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder