25 Ocak 2020 Cumartesi

İ. Melih Gökçek, 3 milyon lirayı Misket Kedi’ye yatırdı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın isteği ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa etmek zorunda kalan Melih Gökçek’in Misket Kedi isimli bir çizgi film için belediye kasasından 3 milyon lira harcadığı ortaya çıktı.

BOLD – Ankara Büyükşehir Belediyesinde Melih Gökçek döneminde yapılan israfla ilgili her geçe gün yeni belgeler çıkıyor. Gökçek’in Misket Kedi isimli bir çizgi film yapımı için belediye kasasından 3 milyon lira harcadığı belirlendi.

EN ÇOK TARTIŞILAN İSİM GÖKÇEK

AKP’nin 31 Mart Yerel seçimlerinde muhalefete kaptırdığı belediyelerde yaşanan israflarla ilgili detaylı bilgiler her geçen gün ortaya çıkıyor. AKP’li belediye başkanların harcamaları tek tek Sayıştay tarafından kaydediliyor. Bu belediyelerden biri de Ankara Büyükşehir Belediyesi. En çok tartışılan dönem ise AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın isteği doğrultusunda istifa eden Melih Gökçek dönemi.

TEK FİRMAYA 3 MİLYON LİRA VERİLMİŞ

Sayıştay Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2018 yılına ilişkin raporunu yayınladı. Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, Melih Gökçek ve Mustafa Tuna döneminin incelendiği raporda, Ankara’yı tarihi, sosyal ve kültürel yönden tanıtmak ve TV kanallarında yayınlanmak üzere “Misket Kedi” adıyla yaptırılan çizgi filme 3 milyon lira harcandığı belirlendi. Filmin dublaj, çekim, seslendirme gibi tüm işleri de tek bir firmaya verildi. Çizgi film ana konsepti ve karakterlerin oluşturulması için 2 milyon 834 bin TL, müzik, karakterler ve miksaj için de 280 bin TL ödendi.

Artçı depremler sürüyor: Enkaz altında 30 kişi var!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder