24 Ocak 2020 Cuma

Saray’dan muhalif gazetecilere basın kartı kıyımı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde yer alan Basın Kartları Komisyonu, Evrensel gazetesi başta olmak üzere çok sayıda muhalif medyada çalışan gazetecinin sarı basın kartlarını iptal etti.

BOLD Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Basın Kartları Komisyonu, uzun zamandır yenileme bekleyen gazetecilerin sarı basın kartlarını iptal etti. Basın kartları iptal edilenler arasında Ankara’dan sürekli basın kartı sahibi ve Türkiye Gazeteciler Sendikası adına Basın Kartları Komisyonunda görev yapmış olan Sultan Özer ile sürekli basın kartı sahibi Fevzi Argun ve Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da yer alıyor.

EVRENSEL’DE SARI BASIN KARTLI KİMSE KALMADI

Evrensel’de Yazı İşleri Müdürü Şengül Karadağ Bayhan, sorumlu müdürlükten sonra görev değişikliğinde haber editörü olan Vural Nasuhbeyoğlu, muhabirlik sonrası görev değişikliğinde sorumlu yazı işleri müdürü olan Görkem Kınacı, Sayfa Editörü İskender Bayhan, Haber Redaktörü Şükrü Taş, Foto Muhabiri Sevil Atar ve muhabirler Şerif Karataş, Derya Dursun, Ercüment Akdeniz, Elif Ekin Saltık, Elif Görgü, Emine Uyar, Mehmet Özer, Özer Akdemir’le yazar Erol Aral’ın basın kartları iptal edildi.

KAÇ KİŞİNİN KARTININ İPTAL OLDUĞU BELLİ DEĞİL

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı ve Evrensel Gazetesi Haber Müdürü Yardımcısı Gökhan Durmuş da basın kartı iptal edilenler arasında. Türkiye Gazeteciler Sendikasının başkanının basın kartının hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi. Basın kartının yenilenmesi için başvuru yapmış olan ve uzun süredir bekleyen pek çok başka gazetecinin de basın kartlarının iptal edildiği öğrenilirken basın kartı iptal edilen gazeteci sayısının kaç olduğu da henüz bilinmiyor.

Melek Çetinkaya, polis sorgusundaki o soruya böyle yanıt verdi: 3 lira verdim!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder